Do góry

Śniadania Przepis na:

pasta rybna z makreli

pasta rybna z makreli

Autor:

Przepisów i artykułów: 202 Ocena: 3294

Dodano:

Odsłon: 24338

Obok warzyw, owoców, produktów mlecznych i mięsa bardzo ważnym składnikiem zdrowej diety powinny być ryby. Lubię rybne pasty i chętnie po nie sięgam w sklepie ale czasem mam ochotę na taką domową pastę gdzie czuć kawałki ryby i dodatki jakie do niej dodaliśmy.

Składniki

  • 1 wędzona makrela
  • 3-4 ogórki konserwowe (kiszone też będą ok)
  • 1 średnia cebula
  • 2-3 jajka
  • sól, pieprz
  • 1 łyżka majonezu
  • 1 łyżka jogurtu naturalnego
  • 1 łyżeczka musztardy
  • można dodać szczypiorek
3-4 os. 15 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Jajka gotujemy na twardo, studzimy, obieramy.
    Makrele obieramy ze skóry, pozbywamy się kręgosłupa i ości i dzielimy na małe kawałeczki. Ogórki, jajka, cebulkę kroimy w kostkę i przekładamy razem z rybą do miseczki. Doprawiamy solą, pieprzem i musztardą. Dodajemy jogurt i majonez. Wszystko mieszamy. Gotowe! Smacznego!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń