Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zrobiłam sos, gdy schłodziłam w lodówce, po 24 godzinach powstała pasta idealna do smarowania pieczywa.
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 2805
Tylko 3 składniki połączone jogurtowym sosem stanowią pyszną, zdrową sałatkę,...
Odsłon: 4156
Delikatny filet z dorsza otulony sosem z natki pietruszki.
Odsłon: 173
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 2805
Tylko 3 składniki połączone jogurtowym sosem stanowią pyszną, zdrową sałatkę,...
Odsłon: 4156
Delikatny filet z dorsza otulony sosem z natki pietruszki.
Odsłon: 173
Składniki
Składniki podałam, mimo że są identyczne jak do sosu szparagowego z serem wędzonym (https://smaker.pl/przepis-sos-szparagowy-z-serem-wedzonym,106919.html), ale może tak będzie komuś łatwiej. Szparagi umyć, obciąć zdrewniałe końcówki, dolną część obrać obieraczką do jarzyn, pokroić na kawałki. W rondelku rozgrzać masło, wrzucić szparagi, czosnek, podsmażać przez chwilę. Następnie wlać 1/4 szklanki wody, dusić pod przykryciem 10 minut. Wlać śmietankę, dodać ser wędzony, gotować do momentu rozpuszczenia sera. Sos doprawić do smaku białym pieprzem, wystudzić, zblendować. Włożyć do lodówki na 24 godziny. Gotowa pasta pasuje i do warzywek i do wędlinek.