Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zrobiłam sos, gdy schłodziłam w lodówce, po 24 godzinach powstała pasta idealna do smarowania pieczywa.
Połączenie różnorodnych warzyw , makaronu sprawia, że sałatka jest pożywna i...
Odsłon: 320
Wspaniały sernik i mimo że jest w nim masa krówkowa, wcale nie jest za słodki...
Odsłon: 7533
Połączenie różnorodnych warzyw , makaronu sprawia, że sałatka jest pożywna i...
Odsłon: 320
Wspaniały sernik i mimo że jest w nim masa krówkowa, wcale nie jest za słodki...
Odsłon: 7533
Składniki
Składniki podałam, mimo że są identyczne jak do sosu szparagowego z serem wędzonym (https://smaker.pl/przepis-sos-szparagowy-z-serem-wedzonym,106919.html), ale może tak będzie komuś łatwiej. Szparagi umyć, obciąć zdrewniałe końcówki, dolną część obrać obieraczką do jarzyn, pokroić na kawałki. W rondelku rozgrzać masło, wrzucić szparagi, czosnek, podsmażać przez chwilę. Następnie wlać 1/4 szklanki wody, dusić pod przykryciem 10 minut. Wlać śmietankę, dodać ser wędzony, gotować do momentu rozpuszczenia sera. Sos doprawić do smaku białym pieprzem, wystudzić, zblendować. Włożyć do lodówki na 24 godziny. Gotowa pasta pasuje i do warzywek i do wędlinek.