Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Śledzie są super rybą bogatą w wiele witamin. Są również dobrym źródłem białka. Dzisiaj w postaci pasty na kanapki. Jest po prostu pyszna! Idealna na śniadanie lub kolację.
Intensywny w smaku sos z sera pleśniowego rokfor na bazie białego wina i śmie...
Odsłon: 137
Polecam. Botwinka pachnie wiosną.
Odsłon: 360
Intensywny w smaku sos z sera pleśniowego rokfor na bazie białego wina i śmie...
Odsłon: 137
Polecam. Botwinka pachnie wiosną.
Odsłon: 360
Składniki
Śledzie dobrze wymoczyć w wodzie. Ja moczyłam ok 3-ech godzin i po przygotowaniu pasty stwierdzam, że mogłyby się spokojnie pomoczyć jeszcze z godzinę lub dwie. Podczas blendowania słoność śledzi jeszcze bardziej się wydobywa, więc jeżeli będziecie myśleć, że rybka jest już gotowa, to dajcie jej się jeszcze pomoczyć przez godzinkę.
Jajko ugotować na twardo. Następnie je obrać.
Śledzie pokroić na mniejsze części, dodać ugotowane jajko, masło oraz paprykę. Całość dokładnie zblendować w melekserze. Następnie dodać natkę i zblendować do połączenia się składników. Smacznego! :)