Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ta pasta śniadaniowa z awokado to idealny sposób na pyszne i zdrowe rozpoczęcie dnia. Jest kremowa, orzeźwiająca i pełna witamin. Połączenie dojrzałego awokado, soczystego pomidora i aromatycznej czerwonej cebuli tworzy prostą, ale wyjątkowo smaczną kompozycję. Dzięki dodatkowi oliwy i soku z limonki pasta ma delikatny, świeży smak, który świetnie pasuje do chrupiącego pieczywa, tostów lub jako dodatek do jajek.
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 8699
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 611
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 8699
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 611
Składniki
Awokado przekrój na pół, usuń pestki i wydrąż miąższ. Pomidora sparz wrzątkiem, obierz ze skórki i pokrój w drobną kostkę. Cebulę obierz i posiekaj bardzo drobno.
W misce rozgnieć miąższ awokado widelcem na gładką lub lekko grudkowatą masę, w zależności od tego, jaką konsystencję lubisz.
Do awokado dodaj pomidora, cebulę, oliwę oraz sok z limonki. Dopraw solą do smaku.
Wszystko dokładnie wymieszaj aż składniki się połączą. Podawaj od razu.