Do góry

Śniadania Przepis na:

Pasta tuńczykowa z suszonymi pomidorami

Pasta tuńczykowa z suszonymi pomidorami

Autor:

Przepisów i artykułów: 698 Ocena: 13534

Dodano:

Odsłon: 9892

Prosta i szybka w wykonaniu pasta na kanapki, lekko podkręcona wiśniówką. Przy małym nakładzie pracy otrzymujemy smaczną pastę.

Składniki

  • tuńczyk w sosie własnym 160 g
  • suszone pomidory 4-5 sztuk
  • Ketchup 1 łyżka
  • 1 ząbek czosnku
  • WIŚNIÓWKA 3 łyżeczki
  • oliwa z oliwek 1 łyżeczka
  • Chili szczypta
  • sól i pieprz
3-4 os. 15 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
Pasta tuńczykowa z suszonymi pomidorami

Przygotowanie

  1. Tuńczyka i pomidorki osączamy z zalewy.
    Suszone pomidory lekko siekamy , dodajemy do nich ketchup , przeciśnięty czosnek, sól. pieprz , chili, oliwę i wiśniówkę.
    Całość delikatnie blendujemy lub ucieramy z makutrze.
    Na koniec podajemy tuńczyka lekko mieszamy , zakrywamy folią i odstawiamy do lodówki , najlepiej na całą noc.
    Rano mamy gotową pastę.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (4)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Nevermore 06 marca 2018 Ty wiesz, co jest dobre :D
Tuńczyk, suszone pomidorki, chili no i do tego wiśnióweczka. Czego chcieć więcej, no chyba tylko więcej porcji :)

2 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń