Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pasta twarogowa z olejem lnianym składa się przede wszystkim z twarogu i oleju lnianego, ale można jeść ją na słodko i ostro. To bardzo prosta, bardzo zdrowa i szybka wykonaniu pasta. Robię ją bardzo często, bardzo lubię z kurkumą i czosnkiem. Dzięki niej można zapobiegać i odwracać wiele negatywnych objawów chorobowych, polecam!
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 11902
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 16276
Przepis dnia
Zapiekanka prowansalska jest pełna soczystych i dojrzałych warzyw, ziół i sos...
Odsłon: 5203
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 11902
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 16276
Przepis dnia
Zapiekanka prowansalska jest pełna soczystych i dojrzałych warzyw, ziół i sos...
Odsłon: 5203
Składniki
Do blendera dodać 2-3 łyżki oleju lnianego, 2-3 łyżki jogurt, 2 szczypty kurkumy, czosnek, szczyptę soli i szczyptę pieprzu. Dołożyć pierwszą porcję sera i zmiksować do uzyskania gładkiej konsystencji. Dodać następną porcję sera i podobnie miksować. Gotowy ser powinien być jednolity bez grudek, powinien przypominać serek homogenizowany. Pastę możemy przygotować: - w wersji na słodko: miód, wanilia, cynamon - w wersji na ostro: czosnek, papryka ostra, pieprz, kurkuma, imbir itp. - w wersji z ziołami: bazylia, mięta - w wersji z orzechami: orzechy włoskie, orzechy pekan, orzechy brazylijskie Smacznego!