Do góry

Śniadania Przepis na:

Pasta twarogowa z sardynkami

Pasta twarogowa z sardynkami

Autor:

Przepisów i artykułów: 89 Ocena: 1957

Dodano:

Odsłon: 136

czyli wspomnienie klasyki z dzieciństwa, danie zwane na Śląsku "fisza z kyjzom", no i wiem, że jest szara... ale w smaku fantastyczna ;-)

Składniki

  • twaróg - 250 g
  • sardynki w oleju - 2 puszki (po 120 g)
  • śmietana 18% - 2 łyżki
  • sól, pieprz
3-4 os. 15 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Pasta twarogowa z sardynkami

Przygotowanie

  1. Z sardynek odlewamy olej, a rybę wrzucamy do miski. Dorzucamy ser, śmietanę, sól i pieprz.

  2. Całość blendujemy na gładką masę (bądź rozdrabniamy dokładnie widelcem). I gotowe, smacznego ;-)

  3. Idealna pasta na śniadanie, podana na kanapkach z pomidorem, w towarzystwie jajka na miękko... Palce lizać

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń