Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosty pomysł na szybkie i sycące śniadanie. Przepis pochodzi z 400. odcinka programu "Ewa Gotuje".
Lekkie, puszyste i mięciutkie ciasto drożdżowe. Takie przygotowane własnoręcz...
Odsłon: 109
Doskonała propozycja na sycący, ciepły obiad dla całej rodziny. Można go przy...
Odsłon: 31265
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 409
Lekkie, puszyste i mięciutkie ciasto drożdżowe. Takie przygotowane własnoręcz...
Odsłon: 109
Doskonała propozycja na sycący, ciepły obiad dla całej rodziny. Można go przy...
Odsłon: 31265
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 409
Składniki
Jajka ugotować na twardo. Wystudzić, obrać i posiekać.
Z awokado usunąć pestkę (naciąć dookoła niej, oddzielić połowę owocu, wbić nóż, przekręcić i wyjąć). Miąższ wydobyć łyżką i pokroić w kostkę. Skropić sokiem z cytryny i wymieszać z jajkami. Dodać czosnek przeciśnięty przez praskę.
Wlać oliwę, dodać majonez. Przyprawić solą i pieprzem. Dorzucić listki kolendry. Wymieszać. Podawać do pieczywa.