Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pasty kanapkowe - dla mnie pychota! Do tego ich przygotowanie nie wymaga wiele czasu. Jeżeli zależy nam na zdrowym śniadaniu, nie ma lepszego rozwiązania niż przygotowanie aromatycznej pasty z ulubionymi składnikami. Dziś prezentuję zieloną pastę na bazie rukoli i awokado. Często zmieniam jej podstawowy skład, wzbogacając choćby o gotowane jajko, oliwki, orzechy nerkowca lub kawałki łososia. W każdym wydaniu smakuje równie dobrze.
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 166
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 2065
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 506
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 166
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 2065
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 506
Składniki
Awokado obieramy ze skórki, wyjmujemy pestkę ze środka i wrzucamy do blendera.
Dodajemy umytą rukolę, 2 łyżeczki startego parmezanu, czosnek, oliwę z oliwek. Wrzucamy migdały i na końcu doprawiamy całość do smaku solą oraz pieprzem.
Blendujemy składniki do czasu uzyskania jednolitej i gładkiej masy. Pastę wkładamy za pomocą łyżki do miseczki i gotowe! Smacznego!