Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pasty kanapkowe - dla mnie pychota! Do tego ich przygotowanie nie wymaga wiele czasu. Jeżeli zależy nam na zdrowym śniadaniu, nie ma lepszego rozwiązania niż przygotowanie aromatycznej pasty z ulubionymi składnikami. Dziś prezentuję zieloną pastę na bazie rukoli i awokado. Często zmieniam jej podstawowy skład, wzbogacając choćby o gotowane jajko, oliwki, orzechy nerkowca lub kawałki łososia. W każdym wydaniu smakuje równie dobrze.
Mleczna kanapka to połączenie ciemnych herbatników o kawowym smaku z delikatn...
Odsłon: 2730
Mi najbardziej smakowały te z kiełbasą.
Odsłon: 211
Wspaniałe, delikatne mini serniczki z borówkami amerykańskimi i bezą. Są łat...
Odsłon: 236
Mleczna kanapka to połączenie ciemnych herbatników o kawowym smaku z delikatn...
Odsłon: 2730
Mi najbardziej smakowały te z kiełbasą.
Odsłon: 211
Wspaniałe, delikatne mini serniczki z borówkami amerykańskimi i bezą. Są łat...
Odsłon: 236
Składniki
Awokado obieramy ze skórki, wyjmujemy pestkę ze środka i wrzucamy do blendera.
Dodajemy umytą rukolę, 2 łyżeczki startego parmezanu, czosnek, oliwę z oliwek. Wrzucamy migdały i na końcu doprawiamy całość do smaku solą oraz pieprzem.
Blendujemy składniki do czasu uzyskania jednolitej i gładkiej masy. Pastę wkładamy za pomocą łyżki do miseczki i gotowe! Smacznego!