Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosto, smacznie i zdrowo.
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13250
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2589
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3738
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 4751
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13250
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2589
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3738
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 4751
Składniki
Gotujemy jaja w osolonej wodzie, od momentu zagotowania wody ok. 6,5 minut. Awokado (musi być dojrzałe) obieramy, wrzucamy miąższ do miseczki i skrapiamy cytryną. Obieramy czosnek, przeciskamy przez praskę i od razu dodajemy do awokado. Dodajemy pokrojonego w małą kosteczkę pora. Ugotowane jaja wkrawamy do miseczki ucinając nożem małe kawałki. Dodajemy majonez, przyprawiamy według własnego uznania (ja posoliłam i popieprzyłam dość obficie). Wszystko dokładnie mieszamy i przez chwilę blendujemy. Można również pominąć etap blendowania i wyłącznie wymieszać. Świeże pieczywo i mamy pycha śniadanie. Smacznego!