Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosto, smacznie i zdrowo.
Czy możliwe jest przygotowanie ciasta czekoladowego w 5 minut? Oczywiście, że...
Odsłon: 18243
Ciasto Delicjusz to ciasto składające się z dwóch rodzajów ciasta biszkoptowe...
Odsłon: 9499
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 2072
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 4075
Pyszne, puszyste i delikatne ciasto jogurtowe z owocami. Idealne w sezonie ow...
Odsłon: 676
Pomysł na smaczne bezmięsne kanapki.
Odsłon: 341
Czy możliwe jest przygotowanie ciasta czekoladowego w 5 minut? Oczywiście, że...
Odsłon: 18243
Ciasto Delicjusz to ciasto składające się z dwóch rodzajów ciasta biszkoptowe...
Odsłon: 9499
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 2072
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 4075
Pyszne, puszyste i delikatne ciasto jogurtowe z owocami. Idealne w sezonie ow...
Odsłon: 676
Pomysł na smaczne bezmięsne kanapki.
Odsłon: 341
Składniki
Gotujemy jaja w osolonej wodzie, od momentu zagotowania wody ok. 6,5 minut. Awokado (musi być dojrzałe) obieramy, wrzucamy miąższ do miseczki i skrapiamy cytryną. Obieramy czosnek, przeciskamy przez praskę i od razu dodajemy do awokado. Dodajemy pokrojonego w małą kosteczkę pora. Ugotowane jaja wkrawamy do miseczki ucinając nożem małe kawałki. Dodajemy majonez, przyprawiamy według własnego uznania (ja posoliłam i popieprzyłam dość obficie). Wszystko dokładnie mieszamy i przez chwilę blendujemy. Można również pominąć etap blendowania i wyłącznie wymieszać. Świeże pieczywo i mamy pycha śniadanie. Smacznego!