Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosto, smacznie i zdrowo.
Dzisiejszy deser to rolada biszkoptowa wypełniona lodami waniliowymi z dodatk...
Odsłon: 65
Szaszłyki z szynki wieprzowej, bananów oraz brzoskwiń z dodatkiem aromatyczne...
Odsłon: 42
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem, szparagami i kurczaki...
Odsłon: 71
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 375
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2588
Dzisiejszy deser to rolada biszkoptowa wypełniona lodami waniliowymi z dodatk...
Odsłon: 65
Szaszłyki z szynki wieprzowej, bananów oraz brzoskwiń z dodatkiem aromatyczne...
Odsłon: 42
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem, szparagami i kurczaki...
Odsłon: 71
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 375
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2588
Składniki
Gotujemy jaja w osolonej wodzie, od momentu zagotowania wody ok. 6,5 minut. Awokado (musi być dojrzałe) obieramy, wrzucamy miąższ do miseczki i skrapiamy cytryną. Obieramy czosnek, przeciskamy przez praskę i od razu dodajemy do awokado. Dodajemy pokrojonego w małą kosteczkę pora. Ugotowane jaja wkrawamy do miseczki ucinając nożem małe kawałki. Dodajemy majonez, przyprawiamy według własnego uznania (ja posoliłam i popieprzyłam dość obficie). Wszystko dokładnie mieszamy i przez chwilę blendujemy. Można również pominąć etap blendowania i wyłącznie wymieszać. Świeże pieczywo i mamy pycha śniadanie. Smacznego!