Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jeśli na śniadanie Wielkanocne swoim domownikom czy gościom pragniecie zaserwować coś szczególnego to mam idealną propozycję. Zapraszam na przepyszną pastę z awokado. Dodatek jajka sprawia, że idealnie wpisuję się w wielkanocne klimaty, a zielony kolor wspaniale prezentuje się na świątecznym stole :)
Chciałam się podzielić z Wami fajnym i prostym sposobem obierania jajek. Taki...
Odsłon: 144
Przepis dnia
Dzisiaj leniwe przygotowane z twarogu, mąki i jajek, dodatkowo z sosem żurawi...
Odsłon: 2412
Chciałam się podzielić z Wami fajnym i prostym sposobem obierania jajek. Taki...
Odsłon: 144
Przepis dnia
Dzisiaj leniwe przygotowane z twarogu, mąki i jajek, dodatkowo z sosem żurawi...
Odsłon: 2412
Składniki
Jajka ugotować na twardo (ja gotuję ok. przez 7 min), zostawić do wystudzenia, a następnie pokroić w kosteczkę. Awokado umyć, obrać ze skórki, wydrążyć pestkę, a miąższ rozdrobnić widelcem. Do miski przełożyć pokrojone jajka, rozdrobniony miąższ z awokado, przeciśnięty przez praskę czosnek, wyciśnięty sok z cytryny, majonez oraz oliwę z oliwek, doprawić solą i pieprzem. Wszystko dokładnie wymieszać. Jeśli już macie to to można również dodać posiekaną rzeżuchę.
Smacznego
Podawać od razu po przygotowaniu.