Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jeśli na śniadanie Wielkanocne swoim domownikom czy gościom pragniecie zaserwować coś szczególnego to mam idealną propozycję. Zapraszam na przepyszną pastę z awokado. Dodatek jajka sprawia, że idealnie wpisuję się w wielkanocne klimaty, a zielony kolor wspaniale prezentuje się na świątecznym stole :)
Bardzo smaczna, aromatyczna, krucha i soczysta szyneczka biała nie wędzona. P...
Odsłon: 515
Bardzo smaczna, aromatyczna, krucha i lekko soczysta wedlina domowa. Jest su...
Odsłon: 1386
Śniadaniowa propozycja, która jest baaaardzo syta. Ze wskazanych proporcji wy...
Odsłon: 105
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 382
Bardzo smaczna, aromatyczna, krucha i soczysta szyneczka biała nie wędzona. P...
Odsłon: 515
Bardzo smaczna, aromatyczna, krucha i lekko soczysta wedlina domowa. Jest su...
Odsłon: 1386
Śniadaniowa propozycja, która jest baaaardzo syta. Ze wskazanych proporcji wy...
Odsłon: 105
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 382
Składniki
Jajka ugotować na twardo (ja gotuję ok. przez 7 min), zostawić do wystudzenia, a następnie pokroić w kosteczkę. Awokado umyć, obrać ze skórki, wydrążyć pestkę, a miąższ rozdrobnić widelcem. Do miski przełożyć pokrojone jajka, rozdrobniony miąższ z awokado, przeciśnięty przez praskę czosnek, wyciśnięty sok z cytryny, majonez oraz oliwę z oliwek, doprawić solą i pieprzem. Wszystko dokładnie wymieszać. Jeśli już macie to to można również dodać posiekaną rzeżuchę.
Smacznego
Podawać od razu po przygotowaniu.