Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jeśli na śniadanie Wielkanocne swoim domownikom czy gościom pragniecie zaserwować coś szczególnego to mam idealną propozycję. Zapraszam na przepyszną pastę z awokado. Dodatek jajka sprawia, że idealnie wpisuję się w wielkanocne klimaty, a zielony kolor wspaniale prezentuje się na świątecznym stole :)
To okrągłe francuskie ciasto przypomina ciasto galette des rois, które przygo...
Odsłon: 549
Szybkie i smaczne mięsko pieczone w piekarniku. Smaczne jak do obiadu tak i...
Odsłon: 860
To okrągłe francuskie ciasto przypomina ciasto galette des rois, które przygo...
Odsłon: 549
Szybkie i smaczne mięsko pieczone w piekarniku. Smaczne jak do obiadu tak i...
Odsłon: 860
Składniki
Jajka ugotować na twardo (ja gotuję ok. przez 7 min), zostawić do wystudzenia, a następnie pokroić w kosteczkę. Awokado umyć, obrać ze skórki, wydrążyć pestkę, a miąższ rozdrobnić widelcem. Do miski przełożyć pokrojone jajka, rozdrobniony miąższ z awokado, przeciśnięty przez praskę czosnek, wyciśnięty sok z cytryny, majonez oraz oliwę z oliwek, doprawić solą i pieprzem. Wszystko dokładnie wymieszać. Jeśli już macie to to można również dodać posiekaną rzeżuchę.
Smacznego
Podawać od razu po przygotowaniu.