Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jeśli na śniadanie Wielkanocne swoim domownikom czy gościom pragniecie zaserwować coś szczególnego to mam idealną propozycję. Zapraszam na przepyszną pastę z awokado. Dodatek jajka sprawia, że idealnie wpisuję się w wielkanocne klimaty, a zielony kolor wspaniale prezentuje się na świątecznym stole :)
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 2219
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3306
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1350
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 2107
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 2219
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3306
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1350
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 2107
Składniki
Jajka ugotować na twardo (ja gotuję ok. przez 7 min), zostawić do wystudzenia, a następnie pokroić w kosteczkę. Awokado umyć, obrać ze skórki, wydrążyć pestkę, a miąższ rozdrobnić widelcem. Do miski przełożyć pokrojone jajka, rozdrobniony miąższ z awokado, przeciśnięty przez praskę czosnek, wyciśnięty sok z cytryny, majonez oraz oliwę z oliwek, doprawić solą i pieprzem. Wszystko dokładnie wymieszać. Jeśli już macie to to można również dodać posiekaną rzeżuchę.
Smacznego
Podawać od razu po przygotowaniu.