Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Niesamowita pasta do pieczywa
Makaron z kurkami jest prosty i szybki w przygotowaniu, ale potrafi rozpieści...
Odsłon: 526
Zupa ogonowa to jedno z klasycznych to dań kuchni polskiej, które z powodzeni...
Odsłon: 75332
Zdrowa, smaczna sałatka śniadaniowa.
Odsłon: 1599
Makaron z kurkami jest prosty i szybki w przygotowaniu, ale potrafi rozpieści...
Odsłon: 526
Zupa ogonowa to jedno z klasycznych to dań kuchni polskiej, które z powodzeni...
Odsłon: 75332
Zdrowa, smaczna sałatka śniadaniowa.
Odsłon: 1599
Składniki
Odsączyć fasolę z puszki, pozostawić 1/4 szklanki zalewy. Posiekać cebulkę szalotkę (jest delikatniejsza, może być również zwykła cebula) , zeszklić na oleju, pod koniec dodać majeranek i jeszcze minutę smażyć (majeranek będzie bardziej aromatyczny).
Do blendera dodać fasolę, cebulkę z majerankiem, sól, pieprz. Zblendować na gładko. Jeżeli pasta jest bardzo sucha, dodać trochę zalewy z fasoli.
Podawać z pieczywem mieszanym, żytnim lub razowym. Gotuję 500 g fasoli i mrożę w małych porcjach. Smacznego!