Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Niesamowita pasta do pieczywa
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4457
Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...
Odsłon: 1062
Z ryżu, pomidorów, czosnku i natki możemy wyczarować pyszną, aromatyczną potr...
Odsłon: 470
Czy można przygotować lasagne bez makaronu? Jeśli najdzie cię nagła chęć na t...
Odsłon: 3123
Do przygotowania tych lodów wystarczy 1 minuta oraz 3 proste składniki: mrożo...
Odsłon: 38787
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4457
Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...
Odsłon: 1062
Z ryżu, pomidorów, czosnku i natki możemy wyczarować pyszną, aromatyczną potr...
Odsłon: 470
Czy można przygotować lasagne bez makaronu? Jeśli najdzie cię nagła chęć na t...
Odsłon: 3123
Do przygotowania tych lodów wystarczy 1 minuta oraz 3 proste składniki: mrożo...
Odsłon: 38787
Składniki
Odsączyć fasolę z puszki, pozostawić 1/4 szklanki zalewy. Posiekać cebulkę szalotkę (jest delikatniejsza, może być również zwykła cebula) , zeszklić na oleju, pod koniec dodać majeranek i jeszcze minutę smażyć (majeranek będzie bardziej aromatyczny).
Do blendera dodać fasolę, cebulkę z majerankiem, sól, pieprz. Zblendować na gładko. Jeżeli pasta jest bardzo sucha, dodać trochę zalewy z fasoli.
Podawać z pieczywem mieszanym, żytnim lub razowym. Gotuję 500 g fasoli i mrożę w małych porcjach. Smacznego!