Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Niesamowita pasta do pieczywa
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336569
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 3313
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 422377
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2348
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336569
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 3313
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 422377
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2348
Składniki
Odsączyć fasolę z puszki, pozostawić 1/4 szklanki zalewy. Posiekać cebulkę szalotkę (jest delikatniejsza, może być również zwykła cebula) , zeszklić na oleju, pod koniec dodać majeranek i jeszcze minutę smażyć (majeranek będzie bardziej aromatyczny).
Do blendera dodać fasolę, cebulkę z majerankiem, sól, pieprz. Zblendować na gładko. Jeżeli pasta jest bardzo sucha, dodać trochę zalewy z fasoli.
Podawać z pieczywem mieszanym, żytnim lub razowym. Gotuję 500 g fasoli i mrożę w małych porcjach. Smacznego!