Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Niesamowita pasta do pieczywa
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34088
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1238
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113556
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34088
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1238
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113556
Składniki
Odsączyć fasolę z puszki, pozostawić 1/4 szklanki zalewy. Posiekać cebulkę szalotkę (jest delikatniejsza, może być również zwykła cebula) , zeszklić na oleju, pod koniec dodać majeranek i jeszcze minutę smażyć (majeranek będzie bardziej aromatyczny).
Do blendera dodać fasolę, cebulkę z majerankiem, sól, pieprz. Zblendować na gładko. Jeżeli pasta jest bardzo sucha, dodać trochę zalewy z fasoli.
Podawać z pieczywem mieszanym, żytnim lub razowym. Gotuję 500 g fasoli i mrożę w małych porcjach. Smacznego!