Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dziś w mojej kuchni gości pyszna pasta z bobu. Idealna propozycja na śniadanie czy drugie śniadanie w pracy. Przygotowuje się ją łatwo. Oprócz tego, że jest genialna w smaku jest też zdrowa dzięki właściwościom bobu.
Pyszna i prosta pasta jajeczna.w sam raz do razowego chleba :)
Odsłon: 80
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 178
Smaczny, efektowny, a przy tym prosty w przygotowaniu placek.
Odsłon: 194
Delikatne mięso wieprzowe w rumianym sosie cebulowym to doskonała propozycja...
Odsłon: 414
Pyszna i prosta pasta jajeczna.w sam raz do razowego chleba :)
Odsłon: 80
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 178
Smaczny, efektowny, a przy tym prosty w przygotowaniu placek.
Odsłon: 194
Delikatne mięso wieprzowe w rumianym sosie cebulowym to doskonała propozycja...
Odsłon: 414
Składniki
Pastę z bobu przygotowuje się dość szybko, najdłuższym etapem naszej pracy jest ugotowanie bobu ale o tym za chwile. Śmiało można ją wykonać dzień wcześniej i przechowywać w lodówce. Genialnie smakuje z ciemnym pieczywem ale również z grzankami. To zaczynamy. Bób gotujemy w osolonej wodzie. Następnie odcedzamy i dajemy mu chwilę aby przestygł. Po tym czasie obieramy bób i przekładamy do naczynia w którym będziemy go blendować.
Do bobu dodajemy sok z limonki, oliwę oraz sól i pieprz. Następnie wszystko blendujemy na jednolitą masę i to cała filozofia. Nasz pasta z bobu jest gotowa. Smacznego!!