Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dziś w mojej kuchni gości pyszna pasta z bobu. Idealna propozycja na śniadanie czy drugie śniadanie w pracy. Przygotowuje się ją łatwo. Oprócz tego, że jest genialna w smaku jest też zdrowa dzięki właściwościom bobu.
Domowej roboty kiełbasa, wiesz co jesz. Do jej zrobienia nie potrzeba wędzarn...
Odsłon: 31044
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3690
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 5851
Domowej roboty kiełbasa, wiesz co jesz. Do jej zrobienia nie potrzeba wędzarn...
Odsłon: 31044
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3690
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 5851
Składniki
Pastę z bobu przygotowuje się dość szybko, najdłuższym etapem naszej pracy jest ugotowanie bobu ale o tym za chwile. Śmiało można ją wykonać dzień wcześniej i przechowywać w lodówce. Genialnie smakuje z ciemnym pieczywem ale również z grzankami. To zaczynamy. Bób gotujemy w osolonej wodzie. Następnie odcedzamy i dajemy mu chwilę aby przestygł. Po tym czasie obieramy bób i przekładamy do naczynia w którym będziemy go blendować.
Do bobu dodajemy sok z limonki, oliwę oraz sól i pieprz. Następnie wszystko blendujemy na jednolitą masę i to cała filozofia. Nasz pasta z bobu jest gotowa. Smacznego!!