Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dziś w mojej kuchni gości pyszna pasta z bobu. Idealna propozycja na śniadanie czy drugie śniadanie w pracy. Przygotowuje się ją łatwo. Oprócz tego, że jest genialna w smaku jest też zdrowa dzięki właściwościom bobu.
Bardzo smaczne, łatwe i sycące danie. Odkąd zrobiłam ją pierwszy raz, często...
Odsłon: 819
Lekkie, puszyste i mięciutkie ciasto drożdżowe. Takie przygotowane własnoręcz...
Odsłon: 227
Doskonała propozycja na sycący, ciepły obiad dla całej rodziny. Można go przy...
Odsłon: 31459
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 467
Bardzo smaczne, łatwe i sycące danie. Odkąd zrobiłam ją pierwszy raz, często...
Odsłon: 819
Lekkie, puszyste i mięciutkie ciasto drożdżowe. Takie przygotowane własnoręcz...
Odsłon: 227
Doskonała propozycja na sycący, ciepły obiad dla całej rodziny. Można go przy...
Odsłon: 31459
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 467
Składniki
Pastę z bobu przygotowuje się dość szybko, najdłuższym etapem naszej pracy jest ugotowanie bobu ale o tym za chwile. Śmiało można ją wykonać dzień wcześniej i przechowywać w lodówce. Genialnie smakuje z ciemnym pieczywem ale również z grzankami. To zaczynamy. Bób gotujemy w osolonej wodzie. Następnie odcedzamy i dajemy mu chwilę aby przestygł. Po tym czasie obieramy bób i przekładamy do naczynia w którym będziemy go blendować.
Do bobu dodajemy sok z limonki, oliwę oraz sól i pieprz. Następnie wszystko blendujemy na jednolitą masę i to cała filozofia. Nasz pasta z bobu jest gotowa. Smacznego!!