Do góry

Śniadania Przepis na:

Pasta z jajek i rzodkiewki

Pasta z jajek i rzodkiewki

Autor:

Przepisów i artykułów: 274 Ocena: 2227

Dodano:

Odsłon: 1644

Pastę z jajek często jadłam w dzieciństwie. Teraz wariantów pasty jajecznej jest bardzo dużo. A że obecnie jest czas na pyszną rzodkiewkę i szczypiorek to połączyłam te kilka składników ze sobą. Do tego chrupiące pieczywo i mamy szybkie, apetyczne śniadanie lub kolację :)

Składniki

  • Jaja - 5 szt.
  • Rzodkiewka - 1 pęczek
  • Szczypiorek - 3 łyżki
  • Majonez - 1-2 łyżki
  • Sól - zwykła lub ziołowa - do smaku
  • Pieprz - świeżo zmielony - do smaku
3-4 os. 15 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Jajka gotujemy na twardo, a następnie ścieramy na tarce o małych oczkach. Rzodkiewkę myjemy i też ścieramy na małych oczkach. Dodajemy posiekany drobno szczypiorek, majonez (mniej lub więcej - zależy czy chcemy by nasza pasta była bardziej czy mniej zbita), sól i pieprz do smaku. Całość dokładnie mieszamy i zajadamy :)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń