Do góry

Śniadania Przepis na:

Pasta z makreli pomidorowa.

Pasta z makreli pomidorowa.

Autor:

Przepisów i artykułów: 532 Ocena: 2937

Dodano:

Odsłon: 3602

Uwielbiam ryby lecz bez ości. Padam wam przepis na pastę szybką w wykonaniu i bardzo smaczną. Moje dzieci z puszki ryby nie bardzo jedzą ale jak zrobię pastę chętnie się zajadają.

Składniki

  • 1 średnia cebula,
  • 4 puszki po 170 g makreli w oleju,
  • 1 koncentrat pomidorowy 160 g,
  • szczypta soli ( do cebuli ),
  • szczypta pieprzu czarnego.
3-4 os. 15 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Pasta z makreli pomidorowa.

Przygotowanie

  1. Cebulę pokroić w drobną kostkę, posolić i za pomocą ręki ugnieść aby cebula zmiękła.

  2. Przygotować makrelę, wylać z niej olej i same filety dodać do przygotowanej cebuli.

  3. Wszystko za pomocą widelca połączyć ze sobą dodając pieprz ugniatając. Następnie dodać koncentrat pomidorowy i również wymieszać do połączenia się ryby z koncentratem.

  4. Taka pasta na kanapki świetnie się nadaje, może być również na święta. Do tego ciepła herbata z cytryną i śniadanie lub kolacja gotowe.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń