Do góry

Śniadania Przepis na:

Pasta z makreli w oleju.

Pasta z makreli w oleju.

Autor:

Przepisów i artykułów: 245 Ocena: 1070

Dodano:

Odsłon: 3255

Czy lubicie pasty różnego rodzaju? Dziś wam jedną przygotowałam, może przypadnie wam do gustu.

Składniki

  • 4 puszki makreli w oleju,
  • 1 średnia cebula,
  • szczypta soli i pieprzu czarnego,
  • 1 łyżka masła.
3-4 os. 15 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Przygotować puszki z makrelą, odlać z nich olej.

  2. Do miseczki dodać drobno pokrojoną cebulę, posolić szczyptą soli i za pomocą ręki po ściskać ją aby puściła soki i zmiękła.

  3. Następnie dodać makrelę z puszki już bez oleju.

  4. Dokładnie połączyć z cebulą za pomocą widelca.

  5. Dodać masło.

  6. I również za pomocą widelca połączyć z całą resztą, dodając szczyptę pieprzu czarnego i doprawiając solą według swego smaku.

  7. Wspaniała pasta na kanapki polecam, jest smaczniejsza na drugi dzień kiedy cebula połączy się z rybą.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (4)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń