Pasta rybna do chleba, tym razem z dodatkiem twarogu i domowego majonezu.
Pasta z makreli wędzonej, twarogu i jajek.
Składniki
- makrela wędzona 1 szt.
- jajka kurze 2 szt.
- twaróg 20 dag
- Szczypiorek
- musztarda 1 łyżka
- majonez 2 łyżki
- Sól morska
- Pieprz ziołowy
- pieprz czarny mielony
- papryka czerwona mielona
Składniki
- makrela wędzona 1 szt.
- jajka kurze 2 szt.
- twaróg 20 dag
- Szczypiorek
- musztarda 1 łyżka
- majonez 2 łyżki
- Sól morska
- Pieprz ziołowy
- pieprz czarny mielony
- papryka czerwona mielona

Etapy przygotowania
Szczypior kroimy na drobno.

Z makreli wybieramy mięsko.

Jajka gotujemy na twardo, studzimy i obieramy ze skorupek, kroimy w drobną kostkę.

Wszystkie rozdrobnione składniki łączymy, dodajemy musztardę i majonez, przyprawiamy solą, pieprzem i papryką do smaku, dobrze zagniatamy widelcem do wytworzenia się pasty.

Pastą smarujemy pieczywo, a najlepiej swojskiego wypieku :) Smacznego!!!

Przepis w Waszym wykonaniu (0)


Komentarze do przepisu (1)
Ostatnio komentowane przepisy
Szybka, prosta i smaczna zapiekanka, której głównym składnikiem jest seler na...
- Do pracy
- Warzywa
- Nabiał
- Jajka
- Ser
- Jogurt
- Mleko
- Wieprzowina
- Przyprawy
- Bazylia
- Tymianek
- Zapiekanki
- Szynki
Odsłon: 93

Pyszna sałatka, którą przygotujesz w kilkanaście minut. Możesz ją podać na ko...
- Impreza
- Pomidorowa
- Makaron
- Warzywa
- Papryka
- Nabiał
- Jogurt
- Mięso
- Kurczak
- Przyprawy
- Makarony
- Makaronowe
Odsłon: 227

Przepis dnia
Delikatny, herbaciany biszkopt z lekkim śmietankowym kremem i słodko-kwaśnym...
Odsłon: 9861
Ostatnio komentowane przepisy
Szybka, prosta i smaczna zapiekanka, której głównym składnikiem jest seler na...
- Do pracy
- Warzywa
- Nabiał
- Jajka
- Ser
- Jogurt
- Mleko
- Wieprzowina
- Przyprawy
- Bazylia
- Tymianek
- Zapiekanki
- Szynki
Odsłon: 93

Pyszna sałatka, którą przygotujesz w kilkanaście minut. Możesz ją podać na ko...
- Impreza
- Pomidorowa
- Makaron
- Warzywa
- Papryka
- Nabiał
- Jogurt
- Mięso
- Kurczak
- Przyprawy
- Makarony
- Makaronowe
Odsłon: 227

Przepis dnia
Delikatny, herbaciany biszkopt z lekkim śmietankowym kremem i słodko-kwaśnym...
Odsłon: 9861



Składniki
- makrela wędzona 1 szt.
- jajka kurze 2 szt.
- twaróg 20 dag
- Szczypiorek
- musztarda 1 łyżka
- majonez 2 łyżki
- Sól morska
- Pieprz ziołowy
- pieprz czarny mielony
- papryka czerwona mielona
Szczypior kroimy na drobno.
Z makreli wybieramy mięsko.
Jajka gotujemy na twardo, studzimy i obieramy ze skorupek, kroimy w drobną kostkę.
Wszystkie rozdrobnione składniki łączymy, dodajemy musztardę i majonez, przyprawiamy solą, pieprzem i papryką do smaku, dobrze zagniatamy widelcem do wytworzenia się pasty.
Pastą smarujemy pieczywo, a najlepiej swojskiego wypieku :) Smacznego!!!