Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Czy istnieje idealny dodatek do twoich ulubionych kanapek, który łączy w sobie intensywny smak i świeżość warzyw? Ta pasta z papryki i pomidorów na kanapki to prawdziwa poezja smaków, która odmieni wszystkie śniadania, kolacje, lunche i przekąski. W każdym kęsie słodycz aromatycznych pomidorów łączy się z chrupkością papryki i pikanterią chili. Dodatek natki pietruszki i szczypiorku nadaje całości przyjemnego, ziołowego aromatu. Wypróbuj ją raz, a z pewnością będziesz przygotowywać ją znacznie częściej.
Polecam. Pożywna, smaczna.
Odsłon: 1571
Babka zawsze pięknie wygląda na stole. Ze zrobieniem babki maślanej każdy so...
Odsłon: 14067
Szybka, prosta i smaczna zapiekanka, której głównym składnikiem jest seler na...
Odsłon: 210
Polecam. Pożywna, smaczna.
Odsłon: 1571
Babka zawsze pięknie wygląda na stole. Ze zrobieniem babki maślanej każdy so...
Odsłon: 14067
Szybka, prosta i smaczna zapiekanka, której głównym składnikiem jest seler na...
Odsłon: 210
Składniki
Z obu rodzajów papryk wytnij gniazda nasienne z nasionami. Warzywa pokrój w średniej wielkości kostkę.
Wszystkie składniki umieść w misie robota kuchennego lub blendera. Miksuj aż warzywa będą bardzo drobno posiekane. Zeskrob brzegi miski.
Sprawdź konsystencję pasty. Jeśli lubisz większe kawałki warzyw, możesz zostawić ją już w tej formie. Jeśli jednak wolisz gładsze smarowidła, dolej ok. 2 łyżki wody i miksuj całość przez kolejne 30 sekund.
Pastę z papryki i pomidorów na kanapki przełóż do szczelnego pojemnika i przechowuj w lodówce przez maksymalnie 5 dni.
Podawaj ją jako dodatek do świeżego pieczywa, ale nie tylko. Sprawdzi się też jako dip do grillowanych mięs czy innych warzyw.