Do góry

Śniadania Przepis na:

Pasta z wędzonej makreli

Pasta z wędzonej makreli

Autor:

Przepisów i artykułów: 147 Ocena: 2516

Dodano:

Odsłon: 8262

Czas na rybę tym razem wędzoną. Pasta z wędzonej makreli, twarożku , ogórka, jajka- jest doskonała do pieczywa zarówno na śniadanie jak i na kolację. Polecam.

Składniki

  • 1 wędzona makrela
  • 2 ogórki kiszone
  • 2 łyżki twarogu
  • 2 jajka
  • 1 cebula
  • pół pęczka szczypiorku
  • 2 łyżki ketchupu łagodnego
  • 1 łyżka musztardy delikatesowej
  • sól, pieprz do smaku
3-4 os. 15 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Rybę oczyszczamy z ości dokładnie rozdrabniamy i wkładamy do miski , dodajemy twaróg.. Jajka gotujemy na twardo. Cebulkę i ogórek kroimy w drobną kostkę i dodajemy do ryby. Jajka siekamy drobno dodajemy do składników pasty. Doprawiamy odrobiną solą i pieprzem. Dodajemy musztardę, ketchup, część pokrojonego szczypiorku i wszystko dobrze mieszamy, jednocześnie rozgniatając składniki. Możemy ozdobić.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (4)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Ewaaa 14 grudnia 2014 muszę wypróbować Twój sposób z dodatkiem musztardy i ketchupu

10 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

renka 12 grudnia 2014 Lubię takie pasty,a rybką zwłaszcza -)

11 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

ggosienka68 12 grudnia 2014 Właśnie zjadłam tą pyszną pastę na śniadanie :)

11 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń