Do góry

Śniadania Przepis na:

Pasta z wędzonej makreli

Pasta z wędzonej makreli

Autor:

Przepisów i artykułów: 54 Ocena: 1129

Dodano:

Odsłon: 11867

Szybka w przygotowaniu pasta z wędzonej makreli, a do tego bardzo zdrowa i pożywna. Taka pasta najbardziej mi smakuje w towarzystwie ogórka kiszonego.

Składniki

  • makrela wędzona
  • jajko ugotowane na twardo
  • mała cebula
  • majonez light 2 łyżki
  • jogurt naturalny Grecki 1 łyżka
  • przyprawy wg uznania
5-6 os. 15 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Przygotowanie

    Makrelę obieramy ze skóry i ości. Jajko i cebulę obieramy z łupiny. Cebulę kroimy w bardzo drobną kostkę, a jajko z makrelą miksujemy w blenderze, pulsacyjnie do rozdrobnienia składników. Dodajemy jogurt i majonez, doprawiamy do smaku. Wszystkie składniki dokładnie mieszamy ze sobą.

    Smacznego.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń