Szybka i bardzo smaczna pasta do chleba. Oczywiście pod warunkiem, że lubimy wędzoną rybę :) A jak do tego jeszcze zaserwujemy domowej roboty chlebek…. Mniam..
Pasta z wędzonej makreli i twarogu
Składniki
- Twaróg - 250 g
- Makrela wędzona - 1 szt. (ok. 300 g)
- Cebula - 1 szt.
- Śmietana 18% - 2-3 łyżki
- Natka pietruszki - 2 łyżki posiekanej
- Sól i pieprz - do smaku
Składniki
- Twaróg - 250 g
- Makrela wędzona - 1 szt. (ok. 300 g)
- Cebula - 1 szt.
- Śmietana 18% - 2-3 łyżki
- Natka pietruszki - 2 łyżki posiekanej
- Sól i pieprz - do smaku

Etapy przygotowania
Z makreli zdejmujemy skórę, usuwamy ości, a mięso dzielimy na małe kawałki. Cebulę kroimy w drobną kostkę. Twaróg ucieramy ze śmietaną, dodajemy rybę, posiekaną cebulę, natkę pietruszki, mieszamy i doprawiamy solą i pieprzem.
Przepis w Waszym wykonaniu (0)


Komentarze do przepisu (0)
Ostatnio komentowane przepisy

Babka zawsze pięknie wygląda na stole. Ze zrobieniem babki maślanej każdy so...
Odsłon: 18466
Ostatnio komentowane przepisy

Babka zawsze pięknie wygląda na stole. Ze zrobieniem babki maślanej każdy so...
Odsłon: 18466



Składniki
- Twaróg - 250 g
- Makrela wędzona - 1 szt. (ok. 300 g)
- Cebula - 1 szt.
- Śmietana 18% - 2-3 łyżki
- Natka pietruszki - 2 łyżki posiekanej
- Sól i pieprz - do smaku
Z makreli zdejmujemy skórę, usuwamy ości, a mięso dzielimy na małe kawałki. Cebulę kroimy w drobną kostkę. Twaróg ucieramy ze śmietaną, dodajemy rybę, posiekaną cebulę, natkę pietruszki, mieszamy i doprawiamy solą i pieprzem.