Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Na podwieczorek , do barszczu,,,,,
Dziś, jako że sezon był urodzajny to jest bajecznie pyszna zupka ANASAZI KOKO...
Odsłon: 200
Banalna w przygotowaniu zapiekanka z cukinią i serkiem wiejskim. Świetnie spr...
Odsłon: 20201
Dziś, jako że sezon był urodzajny to jest bajecznie pyszna zupka ANASAZI KOKO...
Odsłon: 200
Banalna w przygotowaniu zapiekanka z cukinią i serkiem wiejskim. Świetnie spr...
Odsłon: 20201
Składniki
Ciasto- robimy rozczyn z drożdży, mleka, cukru.Do mąki dodajemy wyrośnięty rozczyn, sól,trochę wody, majonez i wyrabiamy ciasto .Na koniec wyrabiania dodajemy masło.Odstawiamy do wyrośnięcia.
Nadzienie - na oleju podsmażamy cebulę , dodajemy wędliny, mięso ,paprykę pieczoną /pokrojoną w kostkę/,dodajemy przyprawy: kurkuma, pieprz,papryka słodka, trochę soli do smaku, i białko,
Z ciasta wycinamy kwadraty , jak kto lubi małe czy większe , i nadziewamy farszem.Na koniec smarujemy rozbełtanym / żółtko + mleko / żóltkiem. Pieczemy 200*C, około 15-20 min.