Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pasztet to doskonała przekąska lub dodatek do pieczywa. Pomimo sporej ilości tłuszczu i cholesterolu zawiera miedź, żelazo, cynk, selen i witaminy z grupy B, B12, B9...
maszynka do mielenia mięsa, 2 rondle, kilka foremek aluminiowych, 2 miski do mielonego mięsa i wątroby.
Mleczna kanapka to połączenie ciemnych herbatników o kawowym smaku z delikatn...
Odsłon: 2694
Mi najbardziej smakowały te z kiełbasą.
Odsłon: 175
Wspaniałe, delikatne mini serniczki z borówkami amerykańskimi i bezą. Są łat...
Odsłon: 233
Mleczna kanapka to połączenie ciemnych herbatników o kawowym smaku z delikatn...
Odsłon: 2694
Mi najbardziej smakowały te z kiełbasą.
Odsłon: 175
Wspaniałe, delikatne mini serniczki z borówkami amerykańskimi i bezą. Są łat...
Odsłon: 233
Składniki
Mięso umyć, wymoczyć i włożyć do osolonej wody. Zagotować i odszumować, dodać włoszczyznę i gotować do miękkości ok. 2 godz. na małym ogniu. W drugim rondlu ugotować wątrobę, szumy zebrać i gotować w osolonej wodzie. Przestudzić i wszystko zmielić z warzywami. Doprawić solą, pieprzem, majerankiem, dodać trochę rosołu od gotowania mięsa, aby uzyskać odpowiednią konsystencję. Włożyć do foremek aluminiowych i piec ok. 1 godz. w temp. 180 stopni C. Do części przygotowanego pasztetu można dodać suszoną żurawinę i wymieszać. Włożyć do foremek. Upieczony pasztet można podzielić na mniejsze porcje, zawinąć w folię aluminiową lub spożywczą i włożyć do zamrażalnika.