Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Uwielbiasz pasztet, to przepis właśnie dla Ciebie. Wieprzowo drobiowy pasztet, który przygotujesz Sam/a.
Przepis dnia
Placuszki twarogowe z rodzynkami to pyszne danie na słodko, które wywodzi się...
Odsłon: 19750
Zimowe brownie pełne korzennych przypraw i zielonego lukru z dodatkiem matcha...
Odsłon: 2895
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3970
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 645
Przepis dnia
Placuszki twarogowe z rodzynkami to pyszne danie na słodko, które wywodzi się...
Odsłon: 19750
Zimowe brownie pełne korzennych przypraw i zielonego lukru z dodatkiem matcha...
Odsłon: 2895
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3970
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 645
Składniki
1. Łopatkę , boczek, udka, myję i kroję na mniejsze kawałki. Następnie przekładam do garnka, zalewam wodą i gotuję. Zbieram szumy i dodaję obrane warzywa, marchew, pietruszkę, selera i doprawiam solą. 2. Wątrobę również gotuję w osolonej wodzie, ale w osobnym garnku. 3. Grzyby moczę w gorącej wodzie. Cebulę obieram i kroję na ćwiartki. 4. Mięso po ugotowaniu wyjmuję z rosołu, jedną szklanką rosołu zalewam bułkę i moczę. 5. Wszystko mielę maszynką do mielenia mięsa dwa razy, udka, wątrobę, łopatkę, boczek, grzyby, cebulę oraz odciśniętą z rosołu bułkę.
6. Następnie wbijam jajko, dodaję przyprawy, zioła prowansalskie, pieprz, majeranek, gałkę muszkatołową, sól, wlewam ½ szklanki rosołu i wyrabiam masę mięsną.
7. Przekładam w foremki i piekę 50 minut w 180°C. 8. Po upieczeniu studzę i chłodzę w lodówce.
9. Gotowe. 10. Smacznego.