Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Uwielbiasz pasztet, to przepis właśnie dla Ciebie. Wieprzowo drobiowy pasztet, który przygotujesz Sam/a.
Kompozycja owocowa zależy tu wyłącznie od własnej fantazji i smaku, mnie akur...
Odsłon: 23044
Kalafior w tym wydaniu polany jest znakomitym, jedwabistym sosem i posypany s...
Odsłon: 1008
Pyszna domowa pizza z serem,pieczarkami i szynką.Smak zachwyca gości. Ten prz...
Odsłon: 104850
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 405
Kompozycja owocowa zależy tu wyłącznie od własnej fantazji i smaku, mnie akur...
Odsłon: 23044
Kalafior w tym wydaniu polany jest znakomitym, jedwabistym sosem i posypany s...
Odsłon: 1008
Pyszna domowa pizza z serem,pieczarkami i szynką.Smak zachwyca gości. Ten prz...
Odsłon: 104850
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 405
Składniki
1. Łopatkę , boczek, udka, myję i kroję na mniejsze kawałki. Następnie przekładam do garnka, zalewam wodą i gotuję. Zbieram szumy i dodaję obrane warzywa, marchew, pietruszkę, selera i doprawiam solą. 2. Wątrobę również gotuję w osolonej wodzie, ale w osobnym garnku. 3. Grzyby moczę w gorącej wodzie. Cebulę obieram i kroję na ćwiartki. 4. Mięso po ugotowaniu wyjmuję z rosołu, jedną szklanką rosołu zalewam bułkę i moczę. 5. Wszystko mielę maszynką do mielenia mięsa dwa razy, udka, wątrobę, łopatkę, boczek, grzyby, cebulę oraz odciśniętą z rosołu bułkę.
6. Następnie wbijam jajko, dodaję przyprawy, zioła prowansalskie, pieprz, majeranek, gałkę muszkatołową, sól, wlewam ½ szklanki rosołu i wyrabiam masę mięsną.
7. Przekładam w foremki i piekę 50 minut w 180°C. 8. Po upieczeniu studzę i chłodzę w lodówce.
9. Gotowe. 10. Smacznego.