Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Uwielbiasz pasztet, to przepis właśnie dla Ciebie. Wieprzowo drobiowy pasztet, który przygotujesz Sam/a.
1. Łopatkę , boczek, udka, myję i kroję na mniejsze kawałki. Następnie przekładam do garnka, zalewam wodą i gotuję. Zbieram szumy i dodaję obrane warzywa, marchew, pietruszkę, selera i doprawiam solą.
2. Wątrobę również gotuję w osolonej wodzie, ale w osobnym garnku.
3. Grzyby moczę w gorącej wodzie. Cebulę obieram i kroję na ćwiartki.
4. Mięso po ugotowaniu wyjmuję z rosołu, jedną szklanką rosołu zalewam bułkę i moczę.
5. Wszystko mielę maszynką do mielenia mięsa dwa razy, udka, wątrobę, łopatkę, boczek, grzyby, cebulę oraz odciśniętą z rosołu bułkę.
6. Następnie wbijam jajko, dodaję przyprawy, zioła prowansalskie, pieprz, majeranek, gałkę muszkatołową, sól, wlewam ½ szklanki rosołu i wyrabiam masę mięsną.
7. Przekładam w foremki i piekę 50 minut w 180°C.
8. Po upieczeniu studzę i chłodzę w lodówce.
9. Gotowe.
10. Smacznego.
Każda gofrownica jest trochę inna, więc czas przygotowania gofrów około 10 mi...
Odsłon: 140
Chciałam podzielić się z wami przepisem na pyszną roladę drobiową. Rolada nad...
Odsłon: 50
Bigos z świeżej/słodkiej kapusty z kiełbasą i łopatką.
Odsłon: 121
Sezon na jagody nadal trwa , dostałam od kuzynki jagody i postanowiłam zrobić...
Odsłon: 217
Każda gofrownica jest trochę inna, więc czas przygotowania gofrów około 10 mi...
Odsłon: 140
Chciałam podzielić się z wami przepisem na pyszną roladę drobiową. Rolada nad...
Odsłon: 50
Bigos z świeżej/słodkiej kapusty z kiełbasą i łopatką.
Odsłon: 121
Sezon na jagody nadal trwa , dostałam od kuzynki jagody i postanowiłam zrobić...
Odsłon: 217
Składniki
1. Łopatkę , boczek, udka, myję i kroję na mniejsze kawałki. Następnie przekładam do garnka, zalewam wodą i gotuję. Zbieram szumy i dodaję obrane warzywa, marchew, pietruszkę, selera i doprawiam solą. 2. Wątrobę również gotuję w osolonej wodzie, ale w osobnym garnku. 3. Grzyby moczę w gorącej wodzie. Cebulę obieram i kroję na ćwiartki. 4. Mięso po ugotowaniu wyjmuję z rosołu, jedną szklanką rosołu zalewam bułkę i moczę. 5. Wszystko mielę maszynką do mielenia mięsa dwa razy, udka, wątrobę, łopatkę, boczek, grzyby, cebulę oraz odciśniętą z rosołu bułkę.
6. Następnie wbijam jajko, dodaję przyprawy, zioła prowansalskie, pieprz, majeranek, gałkę muszkatołową, sól, wlewam ½ szklanki rosołu i wyrabiam masę mięsną.
7. Przekładam w foremki i piekę 50 minut w 180°C. 8. Po upieczeniu studzę i chłodzę w lodówce.
9. Gotowe. 10. Smacznego.
Przepisy Śniadania
Śniadania
Pasta z bobu
Śniadania
syrniki
Śniadania
Placki bananowe
Śniadania
Chleb pszenno - żytni
Pasta z bobu
Mój mąż uwielbia ugotowany bób w osolonej wodzie z dodatkiem ząbków czosnku....
Odsłon: 64
syrniki
Te twarogowe placki najlepiej smakują jeszcze ciepłe, posypane cukrem pudrem,...
Odsłon: 790