Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jeśli lubicie pasztety rybne, ten z pewnością przypadnie wam do gustu. Jest prosty, delikatny i aromatyczny, a do tego bez trudu można rozsmarować go na pieczywie lub krakersach. W zależności od potrzeb możecie podać go na śniadanie lub jako przekąskę dla gości. Każdy, kto go spróbuje, z pewnością powróci do niego nie raz.
Karkówka po cygańsku to hit Internetu! To niezwykle bogate danie jednogarnkow...
Odsłon: 20595
Ciasto francuskie to prawdziwa klasyka, która zawsze zachwyca twoją lekkością...
Odsłon: 2288
Nalewka mandarynkowa pięknie pachnie i ma cudny kolor. Jest orzeźwiająca i ar...
Odsłon: 44
Karkówka po cygańsku to hit Internetu! To niezwykle bogate danie jednogarnkow...
Odsłon: 20595
Ciasto francuskie to prawdziwa klasyka, która zawsze zachwyca twoją lekkością...
Odsłon: 2288
Nalewka mandarynkowa pięknie pachnie i ma cudny kolor. Jest orzeźwiająca i ar...
Odsłon: 44
Składniki
Łososia gotujemy ok. 7 minut w mleku, następnie przekładamy go na talerz.
Rybę o białym mięsie miksujemy w malakserze. Dodajemy do niej dwa jaja ugotowane na twardo i starte na tarce oraz dwa surowe jajka.
Do masy dodajemy również namoczony chleb. Dokładnie mieszamy i wyrabiamy na jednolitą masę.
Łososia dzielimy na płatki, dodajemy go razem z rozpuszczonym masłem, koperkiem i cytryną do masy. Doprawiamy solą i pieprzem. Delikatnie mieszamy.
Masę przekładamy do podłużnej foremki. Pieczemy przez 45 minut w temperaturze 180 stopni. Pasztet serwujemy dopiero, gdy zupełnie wystygnie.