Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pasztet wyszedł bardzo delikatny i bardzo smaczny :)
Dzisiaj dzielę się przepisem na krem śmietankowy z brzoskwiniami z syropu. Pr...
Odsłon: 90
Podane w ten sposób brokuły są wspaniałym pomysłem na kolację. Delikatność wa...
Odsłon: 43
Smakowite danie na większy głód. Z dodatkiem ziemniaków nasycimy największego...
Odsłon: 67
Dzisiaj dzielę się przepisem na krem śmietankowy z brzoskwiniami z syropu. Pr...
Odsłon: 90
Podane w ten sposób brokuły są wspaniałym pomysłem na kolację. Delikatność wa...
Odsłon: 43
Smakowite danie na większy głód. Z dodatkiem ziemniaków nasycimy największego...
Odsłon: 67
Składniki
Ugotować korpus gęsi wraz z warzywami i przyprawami jak ziele angielskie i liście laurowe. Wystudzić i obrać mięso.
Cebulę pokrojoną zeszklić ,dodać oczyszczoną z błon wątróbke i usmażyć. Mięso i wątróbkę zmielić. Dodać jajka,bułkę tartą,gałkę,pieprz i sól do smaku. Jak masa jest za gęsta dodać rosół z gotowania gęsi.
Masę dobrze wyrobić.Foremkę wysmarować tłuszczem,posypać bułką tartą i wyłożyć masę. Wierzch zwilżyć rosołem. Piec do złotego koloru w 180st.góra-dół.
Smacznego życzę!