Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pasztet wyszedł bardzo delikatny i bardzo smaczny :)
Polecam.
Odsłon: 255
Polecam. Każdy pomysł dobry na wykorzystanie tego co zostaje w lodówce.
Odsłon: 350
Leniwe kluski to kluski uwielbiane przez moją rodzinkę. Przepis na te kluski...
Odsłon: 767
Polecam.
Odsłon: 255
Polecam. Każdy pomysł dobry na wykorzystanie tego co zostaje w lodówce.
Odsłon: 350
Leniwe kluski to kluski uwielbiane przez moją rodzinkę. Przepis na te kluski...
Odsłon: 767
Składniki
Ugotować korpus gęsi wraz z warzywami i przyprawami jak ziele angielskie i liście laurowe. Wystudzić i obrać mięso.
Cebulę pokrojoną zeszklić ,dodać oczyszczoną z błon wątróbke i usmażyć. Mięso i wątróbkę zmielić. Dodać jajka,bułkę tartą,gałkę,pieprz i sól do smaku. Jak masa jest za gęsta dodać rosół z gotowania gęsi.
Masę dobrze wyrobić.Foremkę wysmarować tłuszczem,posypać bułką tartą i wyłożyć masę. Wierzch zwilżyć rosołem. Piec do złotego koloru w 180st.góra-dół.
Smacznego życzę!