Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pasztet wyszedł bardzo delikatny i bardzo smaczny :)
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 928
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1878
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 6443
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 928
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1878
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 6443
Składniki
Ugotować korpus gęsi wraz z warzywami i przyprawami jak ziele angielskie i liście laurowe. Wystudzić i obrać mięso.
Cebulę pokrojoną zeszklić ,dodać oczyszczoną z błon wątróbke i usmażyć. Mięso i wątróbkę zmielić. Dodać jajka,bułkę tartą,gałkę,pieprz i sól do smaku. Jak masa jest za gęsta dodać rosół z gotowania gęsi.
Masę dobrze wyrobić.Foremkę wysmarować tłuszczem,posypać bułką tartą i wyłożyć masę. Wierzch zwilżyć rosołem. Piec do złotego koloru w 180st.góra-dół.
Smacznego życzę!