Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
:) przepis zaczerpnięty z kursów gospodyń wiejskich z lat 70-tych
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 11082
Proste nadzienie: mięso z rosołu, ser feta, czerwona fasola oraz ogóreczki, t...
Odsłon: 3548
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1205
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 4218
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 387
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 11082
Proste nadzienie: mięso z rosołu, ser feta, czerwona fasola oraz ogóreczki, t...
Odsłon: 3548
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1205
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 4218
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 387
Składniki
Mięso pokroić w kostkę udusić razem ze słoniną i cebulą. Podlać wodą.
Wątróbkę i bułkę pokroić w kostkę.
Dodać do mięsa.
Mięso ostudzić ,zemleć w maszynce 2 razy.
Do masy dodać jajka ,sól ,pieprz. Dokładnie wyrobić masę.
Wyłożyć do foremek (można też foremki wyłożyć słoniną)
Piec około 30 min w temperaturze 180 stopni.