Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
:) przepis zaczerpnięty z kursów gospodyń wiejskich z lat 70-tych
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 9967
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2588
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1727
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 649
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3842
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 9967
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2588
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1727
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 649
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3842
Składniki
Mięso pokroić w kostkę udusić razem ze słoniną i cebulą. Podlać wodą.
Wątróbkę i bułkę pokroić w kostkę.
Dodać do mięsa.
Mięso ostudzić ,zemleć w maszynce 2 razy.
Do masy dodać jajka ,sól ,pieprz. Dokładnie wyrobić masę.
Wyłożyć do foremek (można też foremki wyłożyć słoniną)
Piec około 30 min w temperaturze 180 stopni.