Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
:) przepis zaczerpnięty z kursów gospodyń wiejskich z lat 70-tych
Delikatna w smaku. pożywna jako danie jednogarnkowe.
Odsłon: 141
Smakowity dodatek do mięsa z grilla. Sos na bazie jogurtu, majonezu, czosnku...
Odsłon: 1179
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 471
Delikatna w smaku. pożywna jako danie jednogarnkowe.
Odsłon: 141
Smakowity dodatek do mięsa z grilla. Sos na bazie jogurtu, majonezu, czosnku...
Odsłon: 1179
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 471
Składniki
Mięso pokroić w kostkę udusić razem ze słoniną i cebulą. Podlać wodą.
Wątróbkę i bułkę pokroić w kostkę.
Dodać do mięsa.
Mięso ostudzić ,zemleć w maszynce 2 razy.
Do masy dodać jajka ,sól ,pieprz. Dokładnie wyrobić masę.
Wyłożyć do foremek (można też foremki wyłożyć słoniną)
Piec około 30 min w temperaturze 180 stopni.