Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
:) przepis zaczerpnięty z kursów gospodyń wiejskich z lat 70-tych
Przepis na te pierogi jest prosty i łatwy, a pierogi dobre nie tylko na święt...
Odsłon: 65
Delikatny, herbaciany biszkopt z lekkim śmietankowym kremem i słodko-kwaśnym...
Odsłon: 256
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 225
Onigiri, czyli japoński danie, które podbija cały świat. Ryż uformowany najcz...
Odsłon: 68
Dzisiaj polecam bardzo proste szybkie kluski śląskie. Kluski śląskie robię dw...
Odsłon: 184
Przepis na te pierogi jest prosty i łatwy, a pierogi dobre nie tylko na święt...
Odsłon: 65
Delikatny, herbaciany biszkopt z lekkim śmietankowym kremem i słodko-kwaśnym...
Odsłon: 256
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 225
Onigiri, czyli japoński danie, które podbija cały świat. Ryż uformowany najcz...
Odsłon: 68
Dzisiaj polecam bardzo proste szybkie kluski śląskie. Kluski śląskie robię dw...
Odsłon: 184
Składniki
Mięso pokroić w kostkę udusić razem ze słoniną i cebulą. Podlać wodą.
Wątróbkę i bułkę pokroić w kostkę.
Dodać do mięsa.
Mięso ostudzić ,zemleć w maszynce 2 razy.
Do masy dodać jajka ,sól ,pieprz. Dokładnie wyrobić masę.
Wyłożyć do foremek (można też foremki wyłożyć słoniną)
Piec około 30 min w temperaturze 180 stopni.