Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam pasztet, który jest łatwy do zrobienia, tani i bardzo pyszny.
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1955
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1639
Takie mięso jest soczyste i bardzo smaczne. Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 2630
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1955
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1639
Takie mięso jest soczyste i bardzo smaczne. Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 2630
Składniki
Selery i cebule zetrzeć na tarce na drobnych oczkach.
Dodać pokrojoną w kostkę margarynę i 4 łyżki wody. Dusić przez jakiś czas. Kiedy selery zmiękną, odstawić do przestygnięcia.
Białka ubić na sztywną pianę.
Do przestygniętych warzyw dodać bułkę tartą, żółtka i ubite białka. Przyprawić i dokładnie wymieszać.
Piec około godziny w temperaturze 160 st.
Pasztet zostawić do wystygnięcia. Doskonale rozsmarowuje się na pieczywie.