Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam pasztet, który jest łatwy do zrobienia, tani i bardzo pyszny.
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 1038
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 2012
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 475
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 1038
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 2012
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 475
Składniki
Selery i cebule zetrzeć na tarce na drobnych oczkach.
Dodać pokrojoną w kostkę margarynę i 4 łyżki wody. Dusić przez jakiś czas. Kiedy selery zmiękną, odstawić do przestygnięcia.
Białka ubić na sztywną pianę.
Do przestygniętych warzyw dodać bułkę tartą, żółtka i ubite białka. Przyprawić i dokładnie wymieszać.
Piec około godziny w temperaturze 160 st.
Pasztet zostawić do wystygnięcia. Doskonale rozsmarowuje się na pieczywie.