Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ostatnio wzięło mnie na takie dietetyczne potrawy,pasztet wyszedł bardzo smaczny.Polecam :)
Proste ciasto makowe na kruchym spodzie z kruszonką na wierzchu. Łatwe do upi...
Odsłon: 659
Sernik z rodzynkami. W sam raz na Święta. Przepis na dużą blaszkę. Wszystk...
Odsłon: 449
Proste ciasto makowe na kruchym spodzie z kruszonką na wierzchu. Łatwe do upi...
Odsłon: 659
Sernik z rodzynkami. W sam raz na Święta. Przepis na dużą blaszkę. Wszystk...
Odsłon: 449
Składniki
Pokrojoną cebulę w piórka zeszklić na tłuszczu,dodać pokrojone pieczarki wątróbkę i usmażyć. Na osobnej patelni podsmażyć pokrojoną kapustę i cukinię do odparowania wody. Wszystko zmielić,dodać żółtka,bułkę tartą,imbir,pieprz,gałkę oraz sól do smaku. Białka ubić i dodać do masy. Paprykę drobno pokroić również dodać i wyrobić dokładnie masę. Foremkę prostokątną posmarować tłuszczem i posypać tartą bułką. Piec w 200st góra-dół do zapieczenia wierzchu pasztetu. Letni wyłożyć na tackę.
Smacznego życzę!