Do góry

Śniadania Przepis na:

Pasztet z wątróbki,cukinii i pieczarek.

Pasztet z wątróbki,cukinii i pieczarek.

Autor:

Przepisów i artykułów: 803 Ocena: 15344

Dodano:

Odsłon: 7282

Ostatnio wzięło mnie na takie dietetyczne potrawy,pasztet wyszedł bardzo smaczny.Polecam :)

Składniki

> 6 os. > 60 min średnie tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Pokrojoną cebulę w piórka zeszklić na tłuszczu,dodać pokrojone pieczarki wątróbkę i usmażyć.

    Na osobnej patelni podsmażyć pokrojoną kapustę i cukinię do odparowania wody.

    Wszystko zmielić,dodać żółtka,bułkę tartą,imbir,pieprz,gałkę oraz sól do smaku.
    Białka ubić i dodać do masy.

    Paprykę drobno pokroić również dodać i wyrobić dokładnie masę.

    Foremkę prostokątną posmarować tłuszczem i posypać tartą bułką.
    Piec w 200st góra-dół do zapieczenia wierzchu pasztetu.

    Letni wyłożyć na tackę.

  2. Smacznego życzę!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (9)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

KORAL 02 października 2017 Pyszny, powiedz kiedy znowu robisz to wpadnę :)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

gochna55 04 września 2017 Do plagiatorka - brakuje mi tylko cukinii i kapusty pekińskiej. Jutro robię. Ale narobiłaś mi smaku. To MUSI być pyszne.

3 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń