Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ostatnio wzięło mnie na takie dietetyczne potrawy,pasztet wyszedł bardzo smaczny.Polecam :)
To najlepsze rogaliki, które możesz zrobić w domu. Ciasto jest puszyste i zac...
Odsłon: 35735
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1216
Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1759
Przepis dnia
Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...
Odsłon: 6037
To najlepsze rogaliki, które możesz zrobić w domu. Ciasto jest puszyste i zac...
Odsłon: 35735
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1216
Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1759
Przepis dnia
Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...
Odsłon: 6037
Składniki
Pokrojoną cebulę w piórka zeszklić na tłuszczu,dodać pokrojone pieczarki wątróbkę i usmażyć. Na osobnej patelni podsmażyć pokrojoną kapustę i cukinię do odparowania wody. Wszystko zmielić,dodać żółtka,bułkę tartą,imbir,pieprz,gałkę oraz sól do smaku. Białka ubić i dodać do masy. Paprykę drobno pokroić również dodać i wyrobić dokładnie masę. Foremkę prostokątną posmarować tłuszczem i posypać tartą bułką. Piec w 200st góra-dół do zapieczenia wierzchu pasztetu. Letni wyłożyć na tackę.
Smacznego życzę!