Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Czyli takie, gdzie białko jest ściete, a żółtko płynne. Moja pikantna wersja. :)
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 484
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2785
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 918
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1667
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 14505
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 484
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2785
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 918
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1667
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 14505
Składniki
Mocno rozgrzać tłuszcz na patelni. Wbić jajka uważając, by nie uszkodzić żółtek. Zmiejszyć ogień. Doprawić jajka przyprawami. Polewać wierzch gorącym tłuszczem, aby górna warstwa białka sie ścięła. Na moment przykryć przykrywką, by miec pewność, że białko "doszło". Zdjąć ostrożnie z patelni, nim żółtka sie zetną.
Najlepiej smakuje z kartofelkami posypanymi koperkiem. smacznego! :)