Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proste placki drożdżowe nadziane kiełbasą, serem, kiszoną kapustą i aromatycznymi ziołami. Trudno się od nich oderwać.
Pieczona dynia z mięsem i warzywami. Niesamowicie efektowne, aromatyczne i so...
Odsłon: 754
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22792
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 15188
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4902
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 45687
Pieczona dynia z mięsem i warzywami. Niesamowicie efektowne, aromatyczne i so...
Odsłon: 754
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22792
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 15188
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4902
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 45687
Składniki
Wychodzi ok. 9 sporych placków, lub kilkanaście mniejszych. Ciasto. Mąkę przesiewamy do miski, do środka kruszymy drożdże. posypujemy cukrem i zalewamy połową letniej wody. Kiedy drożdże lekko podrosną dodajemy resztę składników i zagniatamy dość miękkie ciasto. Miskę przykrywamy ściereczką i odstawiamy w ciepłe miejsce do podrośnięcia ( ok. 30 minut ). Nadzienie. W tym czasie siekamy kiełbasę i kapustę, ser ścieramy na dużych oczkach tarki. Doprawiamy ziołami i mieszamy. Wyrośnięte ciasto odrywamy po kawałku, wałkujemy okrąg na grubość ok. 3-4 cm. Nakładamy farsz, naciągając ciasto zwijamy je w kopertę. Zamknięte ciasto lekko wałkujemy, tworząc kwadrat lub prostokąt. Placki przykrywamy na 10-15 minut. Potem smarujemy roztrzepanym jajkiem i posypujemy czarnuszką. Pieczemy w 195 C ok. 25 minut.