Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Placuszki dla niejadków.
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 15775
Przepis dnia
Kremowy sernik rabarbarowy na kruchym spodzie to idealny dodatek do kawy w cz...
Odsłon: 4760
Nauczyłam się ją robić podczas pobytu w Górnej Bawarii w okolicach Monachium....
Odsłon: 455
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 15775
Przepis dnia
Kremowy sernik rabarbarowy na kruchym spodzie to idealny dodatek do kawy w cz...
Odsłon: 4760
Nauczyłam się ją robić podczas pobytu w Górnej Bawarii w okolicach Monachium....
Odsłon: 455
Składniki
Sposób przygotowania Wykonanie: Mleko zagotować i do gotującego się wsypać mąkę i mieszać bardzo sprawnie aby nie było grudek. Gdy masa będzie odstawać od brzegów, ostudzić i nadal przez chwilę mieszać. Wbić jaja, wsypać 15 dag utartego sera i soli do smaku-wyrobić. Odstawić na chwilę w chłodne miejsce, następnie formować placuszki i kłaść na natłuszczoną blachę. Wstawić do nagrzanego piekarnika na 20 minut w temperaturze 170 stopni. Po upieczeniu posypać placuszki resztą sera