Do góry

Śniadania Przepis na:

Pieczony chlebek nadziewany

Pieczony chlebek nadziewany

Autor:

Przepisów i artykułów: 2539 Ocena: 18876

Dodano:

Odsłon: 949

Chrupiący i smaczny chlebek na śniadanie.

Składniki

  • 1 chlebek okrągły
  • Czosnek 2 ząbki
  • 2 łyżki posiekanej bazylii
  • 1 łyżeczka wędzonej papryki
  • 20 dag masła lub domowego smalcu
  • sól do smaku
5-6 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Pieczony chlebek nadziewany

Przygotowanie

  1. Wykonanie:
    Chlebek pokroić na kromki, nie przecinając do końca. Czosnek drobno posiekać, wymieszać z masłem, bazylią, papryką i solą do smaku. Smarować kromki chleba przyciskając je do siebie, owinąć folią aluminiową i zapiec w piekarniku w temperaturze 170-180 stopni przez pół godziny. Tak przygotowany chlebek możemy upiec na grillu.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń