Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Omlet z pieczarkami, szynką, warzywami i ziołami prowansalskimi. Pyszny i bardzo sycący - idealny na konkretne śniadanie.
Polecam. Może być na śniadanie, może być na kolację. Samo dobro.
Odsłon: 179
Pyszne ciasto bez pieczenia, na petitkach, z kremowym, budyniowym nadzieniem...
Odsłon: 472
Makowiec na kruchym cieście z kratką to przepyszne ciasto które zawsze gości...
Odsłon: 40
Polecam. Może być na śniadanie, może być na kolację. Samo dobro.
Odsłon: 179
Pyszne ciasto bez pieczenia, na petitkach, z kremowym, budyniowym nadzieniem...
Odsłon: 472
Makowiec na kruchym cieście z kratką to przepyszne ciasto które zawsze gości...
Odsłon: 40
Składniki
Do tego omleta używamy patelni, którą będzie można włożyć do piekarnika. Piekarnik włączamy na 180 stopni, aby już się nagrzewał. Szynkę, pieczarki i warzywa kroimy. Wszystkie razem smażymy na oleju kilka minut. Dodajemy koncentrat pomidorowy i zioła prowansalskie, mieszamy. Zdejmujemy z ognia. Farsz rozkładamy równomiernie na całej patelni.
Jajka mieszamy trzepaczką z mlekiem, bułką tartą, solą i pieprzem. Masę wylewamy na farsz i lekko potrząsamy patelnią. Omleta posypujemy serem i jeszcze odrobiną ziół.
Omlet pieczemy w 180 stopniach z termoobiegiem przez 20 minut. Podajemy od razu.