Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Omlet z pieczarkami, szynką, warzywami i ziołami prowansalskimi. Pyszny i bardzo sycący - idealny na konkretne śniadanie.
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 7854
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 287
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 3078
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 587
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 7854
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 287
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 3078
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 587
Składniki
Do tego omleta używamy patelni, którą będzie można włożyć do piekarnika. Piekarnik włączamy na 180 stopni, aby już się nagrzewał. Szynkę, pieczarki i warzywa kroimy. Wszystkie razem smażymy na oleju kilka minut. Dodajemy koncentrat pomidorowy i zioła prowansalskie, mieszamy. Zdejmujemy z ognia. Farsz rozkładamy równomiernie na całej patelni.
Jajka mieszamy trzepaczką z mlekiem, bułką tartą, solą i pieprzem. Masę wylewamy na farsz i lekko potrząsamy patelnią. Omleta posypujemy serem i jeszcze odrobiną ziół.
Omlet pieczemy w 180 stopniach z termoobiegiem przez 20 minut. Podajemy od razu.