Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia: 17-04-2018
Upieczony warkocz z farszem z meksykańskiej kiełbasy chorizo, papryki, żółtego sera i pieczarek. Polecam.
Zupa Pomidorowa ale z ... Z kiszonych na pikantnie , zielonych pomidorów , ta...
Odsłon: 50
Polecam. Łagodna pasta bez cebuli.
Odsłon: 88
Zupa Pomidorowa ale z ... Z kiszonych na pikantnie , zielonych pomidorów , ta...
Odsłon: 50
Polecam. Łagodna pasta bez cebuli.
Odsłon: 88
Składniki
Wykonanie ciasta: Drożdże zasypujemy cukrem i zalewamy odrobiną ciepłego mleka aby dobrze się rozpuściły. Wsypujemy do miski przesianą mąkę, dodajemy rozczyn drożdżowy, następnie resztę ciepłego mleka, sól i olej. Wyrabiamy ciasto. Wyrobione ciasto smarujemy olejem, przykrywamy czystą ściereczką i odstawiamy do wyrośnięcia na około 1 godz.
Wykonanie farszu: Z kiełbasek ściągamy skórkę, rozgniatamy widelcem farsz. Paprykę, ser i pieczarki kroimy w drobną kostkę. Wszystkie składniki mieszamy.
Wykonanie warkocza: Z ciasta wałkujemy placek o wymiarach blaszki na której będzie pieczony. Środkowy pas placka na który wyłożymy farsz nakłuwamy widelcem, boki placka nacinamy na równomierne paski. Środek placka wypełniamy farszem a bocznymi paskami zaplatamy na przemian tworząc warkocz. Zapleciony warkocz smarujemy rozbełtanym jajkiem i posypujemy czarnuszką. Pieczemy w temperaturze 180 stopni Celsjusza 30-35 minut, w zależności od piekarnika. Smacznego!!!