Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia: 17-04-2018
Upieczony warkocz z farszem z meksykańskiej kiełbasy chorizo, papryki, żółtego sera i pieczarek. Polecam.
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 638
Prosty i szybki w wykonaniu fit deser z chia z dowolnymi owocami to moja prop...
Odsłon: 1332
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 458185
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 1589
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 2343
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 638
Prosty i szybki w wykonaniu fit deser z chia z dowolnymi owocami to moja prop...
Odsłon: 1332
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 458185
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 1589
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 2343
Składniki
Wykonanie ciasta: Drożdże zasypujemy cukrem i zalewamy odrobiną ciepłego mleka aby dobrze się rozpuściły. Wsypujemy do miski przesianą mąkę, dodajemy rozczyn drożdżowy, następnie resztę ciepłego mleka, sól i olej. Wyrabiamy ciasto. Wyrobione ciasto smarujemy olejem, przykrywamy czystą ściereczką i odstawiamy do wyrośnięcia na około 1 godz.
Wykonanie farszu: Z kiełbasek ściągamy skórkę, rozgniatamy widelcem farsz. Paprykę, ser i pieczarki kroimy w drobną kostkę. Wszystkie składniki mieszamy.
Wykonanie warkocza: Z ciasta wałkujemy placek o wymiarach blaszki na której będzie pieczony. Środkowy pas placka na który wyłożymy farsz nakłuwamy widelcem, boki placka nacinamy na równomierne paski. Środek placka wypełniamy farszem a bocznymi paskami zaplatamy na przemian tworząc warkocz. Zapleciony warkocz smarujemy rozbełtanym jajkiem i posypujemy czarnuszką. Pieczemy w temperaturze 180 stopni Celsjusza 30-35 minut, w zależności od piekarnika. Smacznego!!!