Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pycha. Na śniadanko z powidłami albo miodem.
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 285
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 285
Składniki
Piekarnik rozgrzać do 220 stopni. Do każdej dziurki ( 8 sztuk ) foremki na muffinki nalać łyżkę oleju rzepakowego. Wstawić foremkę do piekarnika na 8-10 min. Jajka wymieszać z mlekiem. Dodać roztopione masło, przyprawę do piernika, szczyptę soli i mąkę pszenną. Wymieszać ciasto. Ma być takie jak na naleśniki. Wyjąc foremkę z piekarnika i napełnić ciastem dziurki do 3/4 wysokości. Wstawić do piekarnika. Pieczenie 220 stopni -ok 15 minut. Nie zaglądać. Obniżyć temperaturę do 180 stopni i piec jeszcze 20 min. Po upieczeniu wyjąć z foremki i gotowe. Rozrywać na części i smarować domowymi powidłami albo miodem. Zajadać najlepiej z mlekiem, albo kakao. Smacznego. Porady Takie bułeczki można też napełnić np. sałatką z tuńczyka, albo inną, twarożkiem. Nie muszą być na słodko i nie muszą być z przyprawą do piernika.