Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pycha. Na śniadanko z powidłami albo miodem.
Przepis dnia
Truskawkowy sezon czas zacząć! A czy jest coś lepszego niż połączenie soczyst...
Odsłon: 4845
Przepis dnia
Naleśniki po chłopsku to gotowe danie, sycące i rozgrzewające. Idealnie się s...
Odsłon: 7469
Marynowana papryka, nadziana wcześniej kapustą, to jest przysmak węgierski i...
Odsłon: 900
Bardzo sycąca, pyszna potrawa składająca się z ziemniaczków, kurek oraz boczk...
Odsłon: 107
Borówki - jeden z moich ulubionych przysmaków lata. Tym razem użyliśmy ich w...
Odsłon: 99
Przepis dnia
Truskawkowy sezon czas zacząć! A czy jest coś lepszego niż połączenie soczyst...
Odsłon: 4845
Przepis dnia
Naleśniki po chłopsku to gotowe danie, sycące i rozgrzewające. Idealnie się s...
Odsłon: 7469
Marynowana papryka, nadziana wcześniej kapustą, to jest przysmak węgierski i...
Odsłon: 900
Bardzo sycąca, pyszna potrawa składająca się z ziemniaczków, kurek oraz boczk...
Odsłon: 107
Borówki - jeden z moich ulubionych przysmaków lata. Tym razem użyliśmy ich w...
Odsłon: 99
Składniki
Piekarnik rozgrzać do 220 stopni. Do każdej dziurki ( 8 sztuk ) foremki na muffinki nalać łyżkę oleju rzepakowego. Wstawić foremkę do piekarnika na 8-10 min. Jajka wymieszać z mlekiem. Dodać roztopione masło, przyprawę do piernika, szczyptę soli i mąkę pszenną. Wymieszać ciasto. Ma być takie jak na naleśniki. Wyjąc foremkę z piekarnika i napełnić ciastem dziurki do 3/4 wysokości. Wstawić do piekarnika. Pieczenie 220 stopni -ok 15 minut. Nie zaglądać. Obniżyć temperaturę do 180 stopni i piec jeszcze 20 min. Po upieczeniu wyjąć z foremki i gotowe. Rozrywać na części i smarować domowymi powidłami albo miodem. Zajadać najlepiej z mlekiem, albo kakao. Smacznego. Porady Takie bułeczki można też napełnić np. sałatką z tuńczyka, albo inną, twarożkiem. Nie muszą być na słodko i nie muszą być z przyprawą do piernika.