Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pierogi ze szpinakiem i serem feta. Proste i szybkie w wykonaniu.
Moim zdaniem połączenie ziemniaków z mięsem jest super połączeniem. Zapraszam...
Odsłon: 61
Gulasz z mięsa wieprzowego -delikatnej i lekko tłustej łopatki z dodatkiem wa...
Odsłon: 125
Brukiew jest idealna dla osób dbających o kondycję skóry, włosów i paznokci....
Odsłon: 129
Włoski smakołyki, a smaki w sumie polskie.
Odsłon: 96
Przepis na puszyste naleśniki ze słodkim farszem z orzechów i rodzynek polane...
Odsłon: 921
Moim zdaniem połączenie ziemniaków z mięsem jest super połączeniem. Zapraszam...
Odsłon: 61
Gulasz z mięsa wieprzowego -delikatnej i lekko tłustej łopatki z dodatkiem wa...
Odsłon: 125
Brukiew jest idealna dla osób dbających o kondycję skóry, włosów i paznokci....
Odsłon: 129
Włoski smakołyki, a smaki w sumie polskie.
Odsłon: 96
Przepis na puszyste naleśniki ze słodkim farszem z orzechów i rodzynek polane...
Odsłon: 921
Składniki
Nadzienie. Szpinak oczyścić. Cebulę i czosnek kroimy w drobną kostkę. Na patelni smażymy czosnek, szalotki, następnie dodajemy szpinak . Smażymy kilka minut,, do momentu, kiedy szpinak zmięknie. Przestudzony szpinak dodajemy do sera i wszystko razem dokładnie mieszamy, doprawiamy pieprzem.
Ciasto. Z podanych składników zagniatamy elastyczne ciasto. Gotowe schowamy do torebki foliowej, odkładamy na 10 minut. Ciasto pierogowe wałkujemy na cienkie placki, wykrawamy małe okrągłe kształty, nakładamy farsz i zwijamy klasyczne pierogi. Gotowe pierogi wkładamy do osolonego wrzątku, po wypłynięciu zmniejszamy płomień i gotujemy 3-4 minuty.