Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pierogi ze szpinakiem i serem feta. Proste i szybkie w wykonaniu.
Nie przegapcie! Prosty, smaczny i efektowny przepis! Smak umiarkowanie słodki...
Odsłon: 2129
szybki przepis na pizzę:) z tych propozycji wyjdzie około 12 małych porcji
Odsłon: 377
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 798
Śledzie po japońsku to jedna z potraw wigilijnych mojego stołu, ale robię ja...
Odsłon: 17266
Nie przegapcie! Prosty, smaczny i efektowny przepis! Smak umiarkowanie słodki...
Odsłon: 2129
szybki przepis na pizzę:) z tych propozycji wyjdzie około 12 małych porcji
Odsłon: 377
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 798
Śledzie po japońsku to jedna z potraw wigilijnych mojego stołu, ale robię ja...
Odsłon: 17266
Składniki
Nadzienie. Szpinak oczyścić. Cebulę i czosnek kroimy w drobną kostkę. Na patelni smażymy czosnek, szalotki, następnie dodajemy szpinak . Smażymy kilka minut,, do momentu, kiedy szpinak zmięknie. Przestudzony szpinak dodajemy do sera i wszystko razem dokładnie mieszamy, doprawiamy pieprzem.
Ciasto. Z podanych składników zagniatamy elastyczne ciasto. Gotowe schowamy do torebki foliowej, odkładamy na 10 minut. Ciasto pierogowe wałkujemy na cienkie placki, wykrawamy małe okrągłe kształty, nakładamy farsz i zwijamy klasyczne pierogi. Gotowe pierogi wkładamy do osolonego wrzątku, po wypłynięciu zmniejszamy płomień i gotujemy 3-4 minuty.