Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pierogi ze szpinakiem i serem feta. Proste i szybkie w wykonaniu.
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 655
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 87
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 29
Dawno nie robiłam tej potrawy, więc postanowiłam odnowić znajomość z wołowiną...
Odsłon: 2692
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 655
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 87
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 29
Dawno nie robiłam tej potrawy, więc postanowiłam odnowić znajomość z wołowiną...
Odsłon: 2692
Składniki
Nadzienie. Szpinak oczyścić. Cebulę i czosnek kroimy w drobną kostkę. Na patelni smażymy czosnek, szalotki, następnie dodajemy szpinak . Smażymy kilka minut,, do momentu, kiedy szpinak zmięknie. Przestudzony szpinak dodajemy do sera i wszystko razem dokładnie mieszamy, doprawiamy pieprzem.
Ciasto. Z podanych składników zagniatamy elastyczne ciasto. Gotowe schowamy do torebki foliowej, odkładamy na 10 minut. Ciasto pierogowe wałkujemy na cienkie placki, wykrawamy małe okrągłe kształty, nakładamy farsz i zwijamy klasyczne pierogi. Gotowe pierogi wkładamy do osolonego wrzątku, po wypłynięciu zmniejszamy płomień i gotujemy 3-4 minuty.