Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pierogi ze szpinakiem i serem feta. Proste i szybkie w wykonaniu.
Przyjemny w wykonaniu i fantastyczny w smaku kisiel ze śliwek i jabłek posypa...
Odsłon: 37
Czy jest szybki sposób na zrobienie pysznych pierogów? Jest! Tajemnica tkwi...
Odsłon: 32
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 463
Przyjemny w wykonaniu i fantastyczny w smaku kisiel ze śliwek i jabłek posypa...
Odsłon: 37
Czy jest szybki sposób na zrobienie pysznych pierogów? Jest! Tajemnica tkwi...
Odsłon: 32
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 463
Składniki
Nadzienie. Szpinak oczyścić. Cebulę i czosnek kroimy w drobną kostkę. Na patelni smażymy czosnek, szalotki, następnie dodajemy szpinak . Smażymy kilka minut,, do momentu, kiedy szpinak zmięknie. Przestudzony szpinak dodajemy do sera i wszystko razem dokładnie mieszamy, doprawiamy pieprzem.
Ciasto. Z podanych składników zagniatamy elastyczne ciasto. Gotowe schowamy do torebki foliowej, odkładamy na 10 minut. Ciasto pierogowe wałkujemy na cienkie placki, wykrawamy małe okrągłe kształty, nakładamy farsz i zwijamy klasyczne pierogi. Gotowe pierogi wkładamy do osolonego wrzątku, po wypłynięciu zmniejszamy płomień i gotujemy 3-4 minuty.