Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pierogi ze szpinakiem i serem feta. Proste i szybkie w wykonaniu.
Przepis dnia
Propozycja na pyszny obiad ugotowany w stosunkowo krótkim czasie i przy niewi...
Odsłon: 2505
Nie masz za wiele składników ani dużej ilości czasu, aby przygotować coś słod...
Odsłon: 5488
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 2247
Spaghetti z kurczakiem, cukinią i pomidorkami koktajlowymi to danie proste i...
Odsłon: 967
Przepis dnia
Propozycja na pyszny obiad ugotowany w stosunkowo krótkim czasie i przy niewi...
Odsłon: 2505
Nie masz za wiele składników ani dużej ilości czasu, aby przygotować coś słod...
Odsłon: 5488
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 2247
Spaghetti z kurczakiem, cukinią i pomidorkami koktajlowymi to danie proste i...
Odsłon: 967
Składniki
Nadzienie. Szpinak oczyścić. Cebulę i czosnek kroimy w drobną kostkę. Na patelni smażymy czosnek, szalotki, następnie dodajemy szpinak . Smażymy kilka minut,, do momentu, kiedy szpinak zmięknie. Przestudzony szpinak dodajemy do sera i wszystko razem dokładnie mieszamy, doprawiamy pieprzem.
Ciasto. Z podanych składników zagniatamy elastyczne ciasto. Gotowe schowamy do torebki foliowej, odkładamy na 10 minut. Ciasto pierogowe wałkujemy na cienkie placki, wykrawamy małe okrągłe kształty, nakładamy farsz i zwijamy klasyczne pierogi. Gotowe pierogi wkładamy do osolonego wrzątku, po wypłynięciu zmniejszamy płomień i gotujemy 3-4 minuty.