Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia: 18-02-2015
Sajgonki na słodko? A czemu by nie, smaczne połączenie sera mascarpone i brzoskwiń, polane musem brzoskwiniowym. Mniam :)
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10631
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4784
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 875
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9043
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1334
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10631
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4784
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 875
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9043
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1334
Składniki
Serek mascarpone mieszamy z cukrem pudrem, mąką ryżową, dodajemy 2 połówki brzoskwiń z puszki pokrojone w drobną kostkę, mieszamy. Papier ryżowy moczymy chwilę w ciepłej wodzie, następnie nakładamy na środek łyżkę farszu. Zawijamy dokładnie i delikatnie by nie porwać papieru. Smażymy na 2 łyżkach oleju po około 2 minuty z każdej strony. Odsączamy z nadmiaru tłuszczu. Podajemy z ulubionymi dodatkami, ja podałam z musem z brzoskwiń. Czyli zmiksowane brzoskwinie z puszki, z odrobiną zalewy. SMACZNEGO