Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto drożdżowe w 5 minut!
Szynka pieczona na Wielkanoc to przepis, który warto przetestować jeszcze prz...
Odsłon: 4744
Siekana kiełbasa z piersią indyka.
Odsłon: 78
Zapiekanka z łososiem i serkiem wiejskim to prosty pomysł na szybki i odżywcz...
Odsłon: 190
Ziemniaki chantilly to nic innego jak gładkie puree z dodatkiem bitej śmietan...
Odsłon: 91
Szynka pieczona na Wielkanoc to przepis, który warto przetestować jeszcze prz...
Odsłon: 4744
Siekana kiełbasa z piersią indyka.
Odsłon: 78
Zapiekanka z łososiem i serkiem wiejskim to prosty pomysł na szybki i odżywcz...
Odsłon: 190
Ziemniaki chantilly to nic innego jak gładkie puree z dodatkiem bitej śmietan...
Odsłon: 91
Składniki
Rozcieńczyć suche drożdże 200 ml ciepłej wody. Do miski przesiej połowę mąki, dodaj sól, cukier, wodę z drożdżami, olej roślinny. Wymieszaj i zalej wrzącą wodą. Dodaj resztę mąki i ugniataj ciasto. Ciasto podzielić na dwie części. Uformuj placki z ziemniakami z jednej części i smaż na głębokim oleju. Z pozostałą częścią ciasta uformować placki i piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez 30 minut.