Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto drożdżowe w 5 minut!
Polecam na spotkanie z rodziną, przyjaciółmi.
Odsłon: 59
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 160
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 208
Młoda kapusta jest bardzo delikatna, jak sałata. Polecam.
Odsłon: 406
Polecam na spotkanie z rodziną, przyjaciółmi.
Odsłon: 59
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 160
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 208
Młoda kapusta jest bardzo delikatna, jak sałata. Polecam.
Odsłon: 406
Składniki
Rozcieńczyć suche drożdże 200 ml ciepłej wody. Do miski przesiej połowę mąki, dodaj sól, cukier, wodę z drożdżami, olej roślinny. Wymieszaj i zalej wrzącą wodą. Dodaj resztę mąki i ugniataj ciasto. Ciasto podzielić na dwie części. Uformuj placki z ziemniakami z jednej części i smaż na głębokim oleju. Z pozostałą częścią ciasta uformować placki i piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez 30 minut.