Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto drożdżowe w 5 minut!
Makaron z kurkami jest prosty i szybki w przygotowaniu, ale potrafi rozpieści...
Odsłon: 530
Zupa ogonowa to jedno z klasycznych to dań kuchni polskiej, które z powodzeni...
Odsłon: 75335
Zdrowa, smaczna sałatka śniadaniowa.
Odsłon: 1600
Makaron z kurkami jest prosty i szybki w przygotowaniu, ale potrafi rozpieści...
Odsłon: 530
Zupa ogonowa to jedno z klasycznych to dań kuchni polskiej, które z powodzeni...
Odsłon: 75335
Zdrowa, smaczna sałatka śniadaniowa.
Odsłon: 1600
Składniki
Rozcieńczyć suche drożdże 200 ml ciepłej wody. Do miski przesiej połowę mąki, dodaj sól, cukier, wodę z drożdżami, olej roślinny. Wymieszaj i zalej wrzącą wodą. Dodaj resztę mąki i ugniataj ciasto. Ciasto podzielić na dwie części. Uformuj placki z ziemniakami z jednej części i smaż na głębokim oleju. Z pozostałą częścią ciasta uformować placki i piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez 30 minut.