Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Moja propozycja na pyszną przekąskę serową, lub smakowite śniadanko. Tak przygotowany serek podany na grzankach i sałacie lodowej to uczta dla podniebienia. Proste szybkie i smaczne jedzonko. Polecam.
miska, maszynka do mielenia, widelec, blender,
Dzisiaj coś sprawdzonego gdyż kuchnia indyjska jest smaczna i lubiana
Odsłon: 316
Zapiekane mięso z cebulą, czosnkiem i kremowym sosem to klasyczne danie, któr...
Odsłon: 128
Pierogi ruskie uwielbiam od najmłodszych lat, a smak na nie miałam już od daw...
Odsłon: 178
Moja dzisiejsza ciap kapusta jest przygotowana do zagęszczonego sosu z pieczo...
Odsłon: 321
Dzisiaj coś sprawdzonego gdyż kuchnia indyjska jest smaczna i lubiana
Odsłon: 316
Zapiekane mięso z cebulą, czosnkiem i kremowym sosem to klasyczne danie, któr...
Odsłon: 128
Pierogi ruskie uwielbiam od najmłodszych lat, a smak na nie miałam już od daw...
Odsłon: 178
Moja dzisiejsza ciap kapusta jest przygotowana do zagęszczonego sosu z pieczo...
Odsłon: 321
Składniki
Twaróg zemleć w maszynce , masło dokładnie utrzeć ,cały czas ucierając dodać wszystkie składniki oprócz pieprzu i ziół prowansalskich. Nadal ucierając dodawać stopniowo zmielony twaróg. Po połączeniu wszystkich składników uformować kulę , obtoczyć w grubo zmielonym pieprzu i w ziołach prowansalskich. Włożyć do lodówki na 3 - 4 godziny. Po wyjęciu kulę ułożyć na liściach sałaty lodowej . Kroić w plastry i podawać na grzankach i liściach ulubionej sałaty ( u mnie lodowa).
Masło zmiksować z wszystkimi składnikami oprócz pieprzu i ziół prowansalskich , następnie połączyć z zmielonym serem.
Uformować kulę i obtoczyć jaw grubo mielonym pieprzu i ziołach prowansalskich.
Serek gotowy do podania.