Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Moja propozycja na pyszną przekąskę serową, lub smakowite śniadanko. Tak przygotowany serek podany na grzankach i sałacie lodowej to uczta dla podniebienia. Proste szybkie i smaczne jedzonko. Polecam.
miska, maszynka do mielenia, widelec, blender,
Ach, cóż to jest za chleb..... Na zakwasie, z mnóstwem ziaren i miodem. Nie w...
Odsłon: 2103
Pieczeń podana z kaszą i surówką z kapusty pekińskiej.
Odsłon: 172
Placki ziemniaczane to klasyczne danie, które uwielbia wielu z nas. Złociste,...
Odsłon: 1121
Sajgonki w nieco zdrowszej wersji. Zamiast smażyć, upiekłam je w piekarniku....
Odsłon: 1193
Przepis dnia
Smaczek teścia to danie, którego nikt nie odmówi. W dodatku pysznie miękkie m...
Odsłon: 12053
Ach, cóż to jest za chleb..... Na zakwasie, z mnóstwem ziaren i miodem. Nie w...
Odsłon: 2103
Pieczeń podana z kaszą i surówką z kapusty pekińskiej.
Odsłon: 172
Placki ziemniaczane to klasyczne danie, które uwielbia wielu z nas. Złociste,...
Odsłon: 1121
Sajgonki w nieco zdrowszej wersji. Zamiast smażyć, upiekłam je w piekarniku....
Odsłon: 1193
Przepis dnia
Smaczek teścia to danie, którego nikt nie odmówi. W dodatku pysznie miękkie m...
Odsłon: 12053
Składniki
Twaróg zemleć w maszynce , masło dokładnie utrzeć ,cały czas ucierając dodać wszystkie składniki oprócz pieprzu i ziół prowansalskich. Nadal ucierając dodawać stopniowo zmielony twaróg. Po połączeniu wszystkich składników uformować kulę , obtoczyć w grubo zmielonym pieprzu i w ziołach prowansalskich. Włożyć do lodówki na 3 - 4 godziny. Po wyjęciu kulę ułożyć na liściach sałaty lodowej . Kroić w plastry i podawać na grzankach i liściach ulubionej sałaty ( u mnie lodowa).
Masło zmiksować z wszystkimi składnikami oprócz pieprzu i ziół prowansalskich , następnie połączyć z zmielonym serem.
Uformować kulę i obtoczyć jaw grubo mielonym pieprzu i ziołach prowansalskich.
Serek gotowy do podania.