Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Moja propozycja na pyszną przekąskę serową, lub smakowite śniadanko. Tak przygotowany serek podany na grzankach i sałacie lodowej to uczta dla podniebienia. Proste szybkie i smaczne jedzonko. Polecam.
miska, maszynka do mielenia, widelec, blender,
Tradycyjnie podany karczek wieprzowy z pysznym sosem chrzanowym, który nadaje...
Odsłon: 5352
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 228
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 812
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 937
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 147
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2836
Tradycyjnie podany karczek wieprzowy z pysznym sosem chrzanowym, który nadaje...
Odsłon: 5352
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 228
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 812
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 937
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 147
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2836
Składniki
Twaróg zemleć w maszynce , masło dokładnie utrzeć ,cały czas ucierając dodać wszystkie składniki oprócz pieprzu i ziół prowansalskich. Nadal ucierając dodawać stopniowo zmielony twaróg. Po połączeniu wszystkich składników uformować kulę , obtoczyć w grubo zmielonym pieprzu i w ziołach prowansalskich. Włożyć do lodówki na 3 - 4 godziny. Po wyjęciu kulę ułożyć na liściach sałaty lodowej . Kroić w plastry i podawać na grzankach i liściach ulubionej sałaty ( u mnie lodowa).
Masło zmiksować z wszystkimi składnikami oprócz pieprzu i ziół prowansalskich , następnie połączyć z zmielonym serem.
Uformować kulę i obtoczyć jaw grubo mielonym pieprzu i ziołach prowansalskich.
Serek gotowy do podania.