Do góry

Śniadania Przepis na:

Pikantna pasta twarogowa

Pikantna pasta twarogowa

Autor:

Przepisów i artykułów: 993 Ocena: 27448

Dodano:

Odsłon: 13095

Propozycja na wyrazistą, pikantną w smaku pastę twarogową, przeznaczoną dla miłośników ostrych smaków. Pasta świetnie smakuje ze świeżym, pełnoziarnistym pieczywem. Jest doskonała na intensywną w smaku kolację lub na pobudzające ostrością śniadanie.

Składniki

  • 200 g naturalnego serka twarogowego
  • 1 płaska łyżeczka słodkiej papryki mielonej
  • 1/4 łyżeczki pieprzu cayenne
  • 1/4 łyżeczki koncentratu pomidorowego
  • 1 papryczka chilli
  • sól do smaku
  • szczypta cukru brzozowego
1-2 os. 15 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Pikantna pasta twarogowa

Przygotowanie

  1. Papryczkę chilli oczyszczamy z pestek i kroimy ją w drobną kostkę.

    Serek twarogowy przekładamy do miseczki i dodajemy do niego koncentrat pomidorowy, słodką paprykę, pieprz cayenne oraz pokrojoną papryczkę chilli i wszystko dokładnie mieszamy.

    Całość doprawiamy solą oraz odrobiną cukru brzozowego.

    Gotową pastą smarujemy ulubione pieczywo (całość świetnie komponuje się z plasterkiem pomidora).

    Życzę smacznego! :)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (7)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń