Do góry

Śniadania Przepis na:

Pikantna, rozgrzewająca jajecznica.

Pikantna, rozgrzewająca jajecznica.

Autor:

Przepisów i artykułów: 1631 Ocena: 23763

Dodano:

Odsłon: 355

Pikantna jajecznica, usmażona z kiełbasą, ostrą papryczką i fasolą.

Składniki

  • fasola jaś 10 dag (ugotowana)
  • kiełbaski śląskie 2 szt.
  • cebula 1 szt.
  • papryczka chili 1 szt.
  • pomidorki daktylowe 4 szt.
  • jajko kurze 2 szt.
  • papryka słodka mielona 1 łyżeczka
  • pieprz ziołowy do smaku
  • pieprz czarny do smaku
  • sól do smaku
  • majeranek
  • smalec gęsi
1-2 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Pikantna, rozgrzewająca jajecznica.

Przygotowanie

  1. Na gorącym tłuszczu gęsim smażymy pokrojoną w kostkę kiełbasę, pokrojoną w pół plastry cebulę i ugotowaną fasolę. Dodajemy pokrojoną papryczkę chili. Doprawiamy przyprawami do smaku, wbijamy jajko i dusimy pod przykryciem do miękkości składników i ścięcia się jajka.

  2. Gotowe danie podajemy z pomidorkami koktajlowymi i pieczywem.

    Smacznego!!!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń