Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Moje spojrzenie na Włoską pizzę. Kocham kwiaty i nie mogło ich zabraknąć w tej pizzy. Ciasto wzbogacone natką pietruszki. Nadzienie zamknięte pomiędzy płatami ciasta.
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 117985
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8369
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3108
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 2079
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1526
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 117985
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8369
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3108
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 2079
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1526
Składniki
Wielkość ok. 31 cm. Z papryki wycinamy kilka małych kwiatuszków. Paprykę i cebulę kroimy w cienką kosteczkę i przesmażamy na oleju z dodatkiem słodkiej papryki. Po krótkim smażeniu patelnię przykrywamy i dusimy warzywa ok. 10 minut, pod koniec dodajemy chili. Studzimy. Ciasto. Drożdże przełożyć do garnuszka , dodać szczyptę cukru i 3-4 łyżki letniej wody. Mąkę przesiać do miski. Gdy drożdże podrosną przełożyć je do miski z mąką, dodać resztę składników i zagnieść ciasto. Miskę przykryć i odstawić do wyrośnięcia. Ser ścieramy na tarce o dużych oczkach.
Z wyrośniętego ciasta oderwać kawałek mniejszy niż 3/4 ciasta i rozwałkować na duży placek. Placek przenosimy na dużą blachę z papierem. Pośrodku ciasta nakładamy uduszone warzywa, zostawiając kilka cm na brzegach.
Wałkujemy resztę ciasta i przykrywamy nim nadzienie. Wolne boki posypujemy częścią sera i zawijamy je do środka , dobrze dociskając.
Ciasto przykrywamy ściereczką ma jakieś 15 minut, przed samym pieczeniem robimy kilka dziurek na środku ciasta. Pieczemy w 200 C około 20-25 minut. Potem środek posypujemy startym serem i dekorujemy . Pizzę szybko wstawiamy ponownie do piekarnika i pieczemy jeszcze około 10 minut.
I gotowe. Podajemy z ketchupem.