Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosta i smaczna, niewiele składników, polecam.
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 40925
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 428
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 222
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 389
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 9330
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 40925
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 428
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 222
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 389
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 9330
Składniki
Blaszka do pizzy 29 cm, wyłożona papierem do pieczenia. Obieraczką naokoło pokroić cukinię w wstążki. Resztę cukinii pokroić w dość cienkie plasterki. Wszystko posolić, wymieszać i przełożyć na sitko. Kiedy cukinia puści soki, przepłukać wodą i osuszyć. Na patelni rozgrzać olej, włożyć cukinię, doprawić oregano, pieprzem i krótko przesmażyć mieszając. Ja smażyłam oddzielnie plasterki i wstążki. Te drugie smażyłam krócej żeby nie straciły koloru. Ciasto. Mąkę przesiać do miski, dodać drożdże, oregano, cukier, olej z wodą i solą. Zagnieść luźne ciasto i rozłożyć na blaszce. Odstawić na 20 minut do podrośnięcia. Boki ciasta oszczypać palcami tworząc dekoracyjny wzór. Potem ciasto lekko posmarować ketchupem, rozłożyć cukinię w plasterkach wymieszaną z serem. Następnie kłaść wstążki i połówki pomidorków. Pizzę piec w 190 C przez około 30 minut. Gotową można polać ketchupem.