Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Żeberka duszone w głębokiej patelni, przyprawione ziołami- rozmarynem, tymian...
Odsłon: 65
Dzisiaj przepis na proste i bardzo smaczne racuchy z kapusty białej. Przepis...
Odsłon: 664
Lekkie i smaczne pulpety, najlepiej smakują z sosem i ziemniaczkami. Pulpety...
Odsłon: 98
Przepyszny obiad na lato!
Odsłon: 108
Żeberka duszone w głębokiej patelni, przyprawione ziołami- rozmarynem, tymian...
Odsłon: 65
Dzisiaj przepis na proste i bardzo smaczne racuchy z kapusty białej. Przepis...
Odsłon: 664
Lekkie i smaczne pulpety, najlepiej smakują z sosem i ziemniaczkami. Pulpety...
Odsłon: 98
Przepyszny obiad na lato!
Odsłon: 108
Składniki
Wykonanie: W lekko ciepłym mleku rozpuścić drożdże z odrobiną cukru i soli, wsypać mąkę, wyrobić i odstawić w ciepłe miejsce do wyrośnięcia. Następnie wyłożyć ciasto na stolicę, obficie posypaną mąką, rozwałkować, posmarować ketchupem i nałożyć farsz. Ciasto zwinąć jak roladę, posmarować jajem, kroić na kromki i wyłożyć na blachę dobrze wysmarowaną olejem. Włożyć do nagrzanego piekarnika i upiec na złoty kolor. Składniki na farsz: Warzywa w dowolnej ilości- pieczarki, cebula, świeża papryka, kukurydza, wiejska kiełbasa, żółty ser. Wszystkie warzywa usmażyć na oleju z cebulą i przyprawić.