Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Super śniadanie z kakao dla naszych pociech.
Raz lub dwa do roku gotuję ozorki w sosie albo chrzanowwo - musztardowym, alb...
Odsłon: 311
Polecam. Pomidor, ogórek małosolny i jest pysznie.
Odsłon: 247
Aromatyczne i soczyste kawałki kurczaka pieczone z dodatkiem warzyw. Smaczny...
Odsłon: 264
Raz lub dwa do roku gotuję ozorki w sosie albo chrzanowwo - musztardowym, alb...
Odsłon: 311
Polecam. Pomidor, ogórek małosolny i jest pysznie.
Odsłon: 247
Aromatyczne i soczyste kawałki kurczaka pieczone z dodatkiem warzyw. Smaczny...
Odsłon: 264
Składniki
Wykonanie ciasta: Drożdże wymieszać z 1 łyżką cukru, 3 łyżkami mąki, połową letniego mleka i odstawić w ciepłe miejsce do wyrośnięcia. Jaja utrzeć z resztą cukru, dodać rozczyn, mleko, mąkę, cukier waniliowy i szczyptę soli. Ciasto wyrobić dokładnie ręką i odstawić ponownie do wyrośnięcia. Następnie rozłożyć na natłuszczonej blasze i odstawić na kilka minut. Piec około 30 minut w temperaturze 180 stopni. Wykonanie masy: Rabarbar pokroić, podlać odrobiną wody i rozgotować na jednolitą masę. Wsypać cukier, wymieszać z kisielem i rozłożyć na cieście.