Do góry

Śniadania Przepis na:

Placek drożdżowy z rabarbarem w kisielu

Placek drożdżowy z rabarbarem w kisielu

Autor:

Przepisów i artykułów: 2491 Ocena: 17490

Dodano:

Odsłon: 610

Super śniadanie z kakao dla naszych pociech.

Składniki

5-6 os. > 60 min średnie tanie
Reklama
Reklama
Placek drożdżowy z rabarbarem w kisielu

Przygotowanie

  1. Wykonanie ciasta:
    Drożdże wymieszać z 1 łyżką cukru, 3 łyżkami mąki, połową letniego mleka i odstawić w ciepłe miejsce do wyrośnięcia. Jaja utrzeć z resztą cukru, dodać rozczyn, mleko, mąkę, cukier waniliowy i szczyptę soli. Ciasto wyrobić dokładnie ręką i odstawić ponownie do wyrośnięcia. Następnie rozłożyć na natłuszczonej blasze i odstawić na kilka minut. Piec około 30 minut w temperaturze 180 stopni.

    Wykonanie masy:
    Rabarbar pokroić, podlać odrobiną wody i rozgotować na jednolitą masę. Wsypać cukier, wymieszać z kisielem i rozłożyć na cieście.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń