Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Super śniadanie z kakao dla naszych pociech.
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 596
Dla niektórych to pyszna przekąska, dla mnie to główny posiłek - strudel z ko...
Odsłon: 43
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 870
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 596
Dla niektórych to pyszna przekąska, dla mnie to główny posiłek - strudel z ko...
Odsłon: 43
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 870
Składniki
Wykonanie ciasta: Drożdże wymieszać z 1 łyżką cukru, 3 łyżkami mąki, połową letniego mleka i odstawić w ciepłe miejsce do wyrośnięcia. Jaja utrzeć z resztą cukru, dodać rozczyn, mleko, mąkę, cukier waniliowy i szczyptę soli. Ciasto wyrobić dokładnie ręką i odstawić ponownie do wyrośnięcia. Następnie rozłożyć na natłuszczonej blasze i odstawić na kilka minut. Piec około 30 minut w temperaturze 180 stopni. Wykonanie masy: Rabarbar pokroić, podlać odrobiną wody i rozgotować na jednolitą masę. Wsypać cukier, wymieszać z kisielem i rozłożyć na cieście.