Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie w przygotowaniu placki z mąki jaglanej ze słodkimi, karmelizowanymi gruszkami z kilku składników. Idealne na śniadanie na słodko lub deser.
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 4597
ciasto z owocami na przekąske lub deser owoce takie jak jabłka morele lub śli...
Odsłon: 8687
Polecam. Pyszna, rozgrzewająca zupa. Pełna smaków, aromatów.
Odsłon: 3066
Ciasteczka owsiane w sam raz na drugie śniadanie lub przekąske w pracy lub w...
Odsłon: 670
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 4597
ciasto z owocami na przekąske lub deser owoce takie jak jabłka morele lub śli...
Odsłon: 8687
Polecam. Pyszna, rozgrzewająca zupa. Pełna smaków, aromatów.
Odsłon: 3066
Ciasteczka owsiane w sam raz na drugie śniadanie lub przekąske w pracy lub w...
Odsłon: 670
Składniki
Mąkę wymieszać z proszkiem. Dodać jajko, mleko, erytrytol (lub cukier) i cukier waniliowy. Całość zmiksować. Odstawić na 30 minut, żeby ciasto zgęstniało.
Gruszki pokroić na plasterki (nie obierać). Na patelni rozpuścić masło. Plasterki gruszek układać na patelni i posypać cukrem. Smażyć z obu stron, do czasu, aż gruszki będą miękkie, a sos zgęstnieje i się skarmelizuje.
Na drugiej patelni podgrzać niewielką ilość oleju. Nakładać po 1 1/2 łyżki ciasta i smażyć placki z obu stron na złoty kolor. Podawać od razu po usmażeniu z gruszką, miodem i liofilizowanymi malinami.