Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie w przygotowaniu placki z mąki jaglanej ze słodkimi, karmelizowanymi gruszkami z kilku składników. Idealne na śniadanie na słodko lub deser.
Pyszna sałatka i pożywna sałatka z tortellini to moja propozycja na pyszny i...
Odsłon: 140
To bardzo smaczne i aromatyczne danie. Mięsko wychodzi miękkie i delikatne, p...
Odsłon: 73
To pożywny i aromatyczny gulasz z papryką i mrożonymi warzywami. Nie może się...
Odsłon: 78
Pyszne, jednogarnkowe danie, które może być podane na obiad, kolację czy podc...
Odsłon: 50
Pyszna sałatka i pożywna sałatka z tortellini to moja propozycja na pyszny i...
Odsłon: 140
To bardzo smaczne i aromatyczne danie. Mięsko wychodzi miękkie i delikatne, p...
Odsłon: 73
To pożywny i aromatyczny gulasz z papryką i mrożonymi warzywami. Nie może się...
Odsłon: 78
Pyszne, jednogarnkowe danie, które może być podane na obiad, kolację czy podc...
Odsłon: 50
Składniki
Mąkę wymieszać z proszkiem. Dodać jajko, mleko, erytrytol (lub cukier) i cukier waniliowy. Całość zmiksować. Odstawić na 30 minut, żeby ciasto zgęstniało.
Gruszki pokroić na plasterki (nie obierać). Na patelni rozpuścić masło. Plasterki gruszek układać na patelni i posypać cukrem. Smażyć z obu stron, do czasu, aż gruszki będą miękkie, a sos zgęstnieje i się skarmelizuje.
Na drugiej patelni podgrzać niewielką ilość oleju. Nakładać po 1 1/2 łyżki ciasta i smażyć placki z obu stron na złoty kolor. Podawać od razu po usmażeniu z gruszką, miodem i liofilizowanymi malinami.