Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie w przygotowaniu placki z mąki jaglanej ze słodkimi, karmelizowanymi gruszkami z kilku składników. Idealne na śniadanie na słodko lub deser.
Przepis dnia
Makaron z kurkami jest prosty i szybki w przygotowaniu, ale potrafi rozpieści...
Odsłon: 3372
Dzisiaj szybki chleb bez wyrabiania z ziarnami. Piekłam ten chleb z podwójnej...
Odsłon: 29354
W tym roku wyjątkowo pięknie obrodziły nasze śliwki, przygotowałam więc pyszn...
Odsłon: 169
Ciasto Porachunki Teściowej to rezultat kulinarnej utarczki pomiędzy teściową...
Odsłon: 18761
Dzień dobry wszystkim mam dla was przepis na pyszne pączki jak u mamy tak wie...
Odsłon: 767
Przepis dnia
Makaron z kurkami jest prosty i szybki w przygotowaniu, ale potrafi rozpieści...
Odsłon: 3372
Dzisiaj szybki chleb bez wyrabiania z ziarnami. Piekłam ten chleb z podwójnej...
Odsłon: 29354
W tym roku wyjątkowo pięknie obrodziły nasze śliwki, przygotowałam więc pyszn...
Odsłon: 169
Ciasto Porachunki Teściowej to rezultat kulinarnej utarczki pomiędzy teściową...
Odsłon: 18761
Dzień dobry wszystkim mam dla was przepis na pyszne pączki jak u mamy tak wie...
Odsłon: 767
Składniki
Mąkę wymieszać z proszkiem. Dodać jajko, mleko, erytrytol (lub cukier) i cukier waniliowy. Całość zmiksować. Odstawić na 30 minut, żeby ciasto zgęstniało.
Gruszki pokroić na plasterki (nie obierać). Na patelni rozpuścić masło. Plasterki gruszek układać na patelni i posypać cukrem. Smażyć z obu stron, do czasu, aż gruszki będą miękkie, a sos zgęstnieje i się skarmelizuje.
Na drugiej patelni podgrzać niewielką ilość oleju. Nakładać po 1 1/2 łyżki ciasta i smażyć placki z obu stron na złoty kolor. Podawać od razu po usmażeniu z gruszką, miodem i liofilizowanymi malinami.