Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne placki jogurtowe bez proszku do pieczenia. Podajemy z wilgotną śliwką suszoną posypaną cynamonem i cukrem pudrem.
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 858
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 51
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2115
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4120
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 858
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 51
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2115
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4120
Składniki
Śliwki zalewamy odrobiną gorącej wody z dodatkiem kilku kropli aromatu rumowego.Potem osączamy z nadmiaru wody. Do głębokiego naczynia przekładamy jogurt, dodajemy jajko i cukier waniliowy. Mieszamy rózgą do połączenia. Dodajemy mąkę. Wszystko mieszamy do uzyskania jednolitego ciasta. Placuszki smażymy na odrobinie oleju . Nakładamy po 1 łyżce ciasta i smażymy placuszki na wolnym ogniu na rumiano z obu stron. Placki podajemy z suszoną śliwką posypaną cynamonem i cukrem pudrem.