Do góry

Śniadania Przepis na:

Placki kokosowo-makowe

Placki kokosowo-makowe

Autor:

Przepisów i artykułów: 573 Ocena: 10264

Dodano:

Odsłon: 331

Smażone bez tłuszczu. Placki makowo-kokosowe doskonale smakują z jogurtem naturalnym i dżemem lub konfiturą.

Składniki

  • 2 jajka
  • zmielone wiórki kokosowe 80 g
  • mleko 140 g
  • mąka 100 g + 1/4 płaskiej łyżeczki proszku do pieczenia
  • zmielony mak z cukrem 20 g
  • jogurt naturalny, dżem lub konfitura
3-4 os. 15 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Porcja na około 10 placków.
    Wiórki kokosowe mielimy w młynku do kawy.
    Oczyszczamy młynek i mielimy drobny cukier z suchym makiem.
    Do głębszego pojemnika wbijamy jajka, dolewamy mleko i lekko roztrzepujemy. Następnie dodajemy zmielony kokos, cukier z makiem i mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia.
    Wszystko dokładnie mieszamy.
    Placki smażymy z obu stron na lekko rozgrzanej suchej patelni do przyrumienienia.
    Podajemy z kleksem jogurtu i dżemu.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Maudie 27 stycznia 2018 Ja również nie robiłam takich i koniecznie muszę to nadrobić:)

1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

kasia-p 26 stycznia 2018 Takich placków jeszcze nie robiłam. Wypróbuję :)

1 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń