Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smażone bez tłuszczu. Placki makowo-kokosowe doskonale smakują z jogurtem naturalnym i dżemem lub konfiturą.
Proste zrazy z szynki wieprzowej z ogórkiem , kiełbasą cebulą i boczkiem wędz...
Odsłon: 75
Nie chcę się powtarzać z łososiem, powiem tylko, że jedni go kochają, a drudz...
Odsłon: 120
Proste zrazy z szynki wieprzowej z ogórkiem , kiełbasą cebulą i boczkiem wędz...
Odsłon: 75
Nie chcę się powtarzać z łososiem, powiem tylko, że jedni go kochają, a drudz...
Odsłon: 120
Składniki
Porcja na około 10 placków. Wiórki kokosowe mielimy w młynku do kawy. Oczyszczamy młynek i mielimy drobny cukier z suchym makiem. Do głębszego pojemnika wbijamy jajka, dolewamy mleko i lekko roztrzepujemy. Następnie dodajemy zmielony kokos, cukier z makiem i mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Wszystko dokładnie mieszamy. Placki smażymy z obu stron na lekko rozgrzanej suchej patelni do przyrumienienia. Podajemy z kleksem jogurtu i dżemu.