Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smażone bez tłuszczu. Placki makowo-kokosowe doskonale smakują z jogurtem naturalnym i dżemem lub konfiturą.
Koniecznie muszą znaleźć się w spiżarni. Są bardzo smaczne. Można wykorzystać...
Odsłon: 1744
Pychota. Plińce z pomoczką czyli placki ziemniaczane po mazursku. Placki ziem...
Odsłon: 8296
Polecam, z miodem. Ja robię pikle ogórkowe każdego roku i wszystkie słoiczki...
Odsłon: 722
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1252892
Polecam.
Odsłon: 1388
Koniecznie muszą znaleźć się w spiżarni. Są bardzo smaczne. Można wykorzystać...
Odsłon: 1744
Pychota. Plińce z pomoczką czyli placki ziemniaczane po mazursku. Placki ziem...
Odsłon: 8296
Polecam, z miodem. Ja robię pikle ogórkowe każdego roku i wszystkie słoiczki...
Odsłon: 722
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1252892
Polecam.
Odsłon: 1388
Składniki
Porcja na około 10 placków. Wiórki kokosowe mielimy w młynku do kawy. Oczyszczamy młynek i mielimy drobny cukier z suchym makiem. Do głębszego pojemnika wbijamy jajka, dolewamy mleko i lekko roztrzepujemy. Następnie dodajemy zmielony kokos, cukier z makiem i mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Wszystko dokładnie mieszamy. Placki smażymy z obu stron na lekko rozgrzanej suchej patelni do przyrumienienia. Podajemy z kleksem jogurtu i dżemu.