Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szaszłyki z karkówki to klasyka polskiego grilla – soczyste, aromatyczne i pe...
Odsłon: 301
Szaszłyki z karkówki to klasyka polskiego grilla – soczyste, aromatyczne i pe...
Odsłon: 301
Składniki
Żółtka oddzielić od białek. Białka ubić na sztywną pianę. Dodawać stopniowo cukier. Piana będzie sztywna i błyszcząca. Dodawać po jednym żółtku, a następnie twaróg i mąkę pszenną wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Dodać umyte, osuszone borówki. Pomieszać. Nabierać porcje na łyżkę i nakładać na rozgrzaną patelnię z olejem rzepakowym. Ładnie formować placki. Smażyć po obu stronach. Odkładać na talerz wyłożony papierowym ręcznikiem. Można podać soute, albo oprószone cukrem pudrem i ze śmietaną. Smacznego.