Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5625
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 937
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 241
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 27818
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 68
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5625
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 937
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 241
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 27818
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 68
Składniki
Żółtka oddzielić od białek. Białka ubić na sztywną pianę. Dodawać stopniowo cukier. Piana będzie sztywna i błyszcząca. Dodawać po jednym żółtku, a następnie twaróg i mąkę pszenną wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Dodać umyte, osuszone borówki. Pomieszać. Nabierać porcje na łyżkę i nakładać na rozgrzaną patelnię z olejem rzepakowym. Ładnie formować placki. Smażyć po obu stronach. Odkładać na talerz wyłożony papierowym ręcznikiem. Można podać soute, albo oprószone cukrem pudrem i ze śmietaną. Smacznego.