Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2279
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4371
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1290
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 270
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2279
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4371
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1290
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 270
Składniki
Żółtka oddzielić od białek. Białka ubić na sztywną pianę. Dodawać stopniowo cukier. Piana będzie sztywna i błyszcząca. Dodawać po jednym żółtku, a następnie twaróg i mąkę pszenną wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Dodać umyte, osuszone borówki. Pomieszać. Nabierać porcje na łyżkę i nakładać na rozgrzaną patelnię z olejem rzepakowym. Ładnie formować placki. Smażyć po obu stronach. Odkładać na talerz wyłożony papierowym ręcznikiem. Można podać soute, albo oprószone cukrem pudrem i ze śmietaną. Smacznego.